Additiva AB breddar med
kolfiberskrivare

Robert Andersson var på plats i Additiva ABs monter för att berätta mer om vad företaget kan erbjuda. Bland annat denna Intamsys 3d-skrivaren.

Robert Andersson var på plats i Additiva ABs monter på Elmia Subcontractor, för att berätta mer om deras senaste tillskott på kolfibersidan. Men också för att lyfta fram redan befintliga produkter i portföljen, till exempel 3d-skrivaren Funmat HT från Intamsys.

Additiva AB, leverantör av 3d-skrivare och högpresterande material, presenterade under Elmia Subcontractor en ny kolfiberskrivare i sitt sortiment. Det gäller 3d-skrivaren Composer från AnlsoPrint.

– Den här har full kontroll på hur man lägger tråden. Har du ett hål i en del kan du få tråden att lägga sig runt hålet. Normalt i andra maskiner så drar du tråden till hålet, kapar, och börjar på andra sidan hålet. Då får du inte samma styrka, säger Robert Andersson på Additiva AB.

”Allt större behov”

Enligt Additiva AB finns det ett allt större behov i tillverkningsindustrin för att få fram lättare och starkare produkter. Och det är av den anledningen till att de nu breddar 3d-skrivarportföljen.

I montern var det också fokus på programvaror som arbetar med generativ design. På bild visar Robert Andersson hur Paramatters fungerar.

I montern var det också fokus på programvaror som arbetar med generativ design. På bild visar Robert Andersson hur Paramatters fungerar.

Open source

3d-skrivaren från AnIsoPrint är ”Open Source” med vilket menas att man inte är bunden till tillverkarens materialutbud och materialpriser. Detta betyder att man kan använda vilken termoplast man vill. Dock behöver kolfibern handlas från tillverkaren.

Mer information hittar du på Additiva ABs hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Markforged släpper kopparmaterial

Markforged släpper ett nytt rent kopparmaterial för sin 3d-skrivare Metal X. Enligt tillverkaren ska 3d-utskrifter i koppar minska ledtider på applikationer för kunderna.

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: 

Miljövänlig kajak 3d-printas på båtmässa

Melker of Sweden ska 3d-printa en kajak av kaffesäckar på Båtmässan i Göteborg, den 5 februari. – Vi vill förstås inspirera till ett mer hållbart sätt att tillverka den här typen av produkter, säger Pelle Stafshede, grundare av Melker of Sweden.

Publicerat av: 

Coronavirus stoppar mässa

Efter att Coronaviruset i Kina utbrutit skjuter man nu fram tiden för en asiatisk mässa för verktyg, bearbetningsmaskiner och additiv tillverkning.

Publicerat av: 

Rapport visar positiva procent

En ny rapport från analysföretaget Dimension research visar en ljus framtid för additiv tillverkning. Dock råder det en viss frustration kring materialkostnader och tillgänglighet…

Publicerat av: