Additiva AB breddar med
kolfiberskrivare

Robert Andersson var på plats i Additiva ABs monter för att berätta mer om vad företaget kan erbjuda. Bland annat denna Intamsys 3d-skrivaren.

Robert Andersson var på plats i Additiva ABs monter på Elmia Subcontractor, för att berätta mer om deras senaste tillskott på kolfibersidan. Men också för att lyfta fram redan befintliga produkter i portföljen, till exempel 3d-skrivaren Funmat HT från Intamsys.

Additiva AB, leverantör av 3d-skrivare och högpresterande material, presenterade under Elmia Subcontractor en ny kolfiberskrivare i sitt sortiment. Det gäller 3d-skrivaren Composer från AnlsoPrint.

– Den här har full kontroll på hur man lägger tråden. Har du ett hål i en del kan du få tråden att lägga sig runt hålet. Normalt i andra maskiner så drar du tråden till hålet, kapar, och börjar på andra sidan hålet. Då får du inte samma styrka, säger Robert Andersson på Additiva AB.

”Allt större behov”

Enligt Additiva AB finns det ett allt större behov i tillverkningsindustrin för att få fram lättare och starkare produkter. Och det är av den anledningen till att de nu breddar 3d-skrivarportföljen.

I montern var det också fokus på programvaror som arbetar med generativ design. På bild visar Robert Andersson hur Paramatters fungerar.

I montern var det också fokus på programvaror som arbetar med generativ design. På bild visar Robert Andersson hur Paramatters fungerar.

Open source

3d-skrivaren från AnIsoPrint är ”Open Source” med vilket menas att man inte är bunden till tillverkarens materialutbud och materialpriser. Detta betyder att man kan använda vilken termoplast man vill. Dock behöver kolfibern handlas från tillverkaren.

Mer information hittar du på Additiva ABs hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: