Additiva AB breddar med
kolfiberskrivare

Robert Andersson var på plats i Additiva ABs monter för att berätta mer om vad företaget kan erbjuda. Bland annat denna Intamsys 3d-skrivaren.

Robert Andersson var på plats i Additiva ABs monter på Elmia Subcontractor, för att berätta mer om deras senaste tillskott på kolfibersidan. Men också för att lyfta fram redan befintliga produkter i portföljen, till exempel 3d-skrivaren Funmat HT från Intamsys.

Additiva AB, leverantör av 3d-skrivare och högpresterande material, presenterade under Elmia Subcontractor en ny kolfiberskrivare i sitt sortiment. Det gäller 3d-skrivaren Composer från AnlsoPrint.

– Den här har full kontroll på hur man lägger tråden. Har du ett hål i en del kan du få tråden att lägga sig runt hålet. Normalt i andra maskiner så drar du tråden till hålet, kapar, och börjar på andra sidan hålet. Då får du inte samma styrka, säger Robert Andersson på Additiva AB.

”Allt större behov”

Enligt Additiva AB finns det ett allt större behov i tillverkningsindustrin för att få fram lättare och starkare produkter. Och det är av den anledningen till att de nu breddar 3d-skrivarportföljen.

I montern var det också fokus på programvaror som arbetar med generativ design. På bild visar Robert Andersson hur Paramatters fungerar.

I montern var det också fokus på programvaror som arbetar med generativ design. På bild visar Robert Andersson hur Paramatters fungerar.

Open source

3d-skrivaren från AnIsoPrint är ”Open Source” med vilket menas att man inte är bunden till tillverkarens materialutbud och materialpriser. Detta betyder att man kan använda vilken termoplast man vill. Dock behöver kolfibern handlas från tillverkaren.

Mer information hittar du på Additiva ABs hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: