Svensk startup prisas på Nordic AM Startup Day

 

Den 19 februari hölls det första nordiska startup-eventet inom additiv tillverkning hos 3DVerkstan i Stockholm. Under eventet prisades ett Malmöbaserat företag för bästa pitch. 

På schemat fanns mingel och nätverkande mellan entreprenörer, industriexperter och tunga investerare inom additiv tillverkning. I programmet fanns också en paneldiskussion där industrins utmaningar, behov och syn på hållbarhet diskuterades innan pitcharna började. 

Pitchade för experter

Fyra startups från Sverige, Danmark och Norge pitchade för en expertpanel beståendes av Arno Held från tyska AM Ventures, Edvin Resebo från AMEXCI och Henrik Lundell från Prototal.

De pitchande företagen var Procada och Anatomic Studios från Sverige, Atlant3D Nanosystems från Danmark samt FieldMade från Norge. Du kan läsa mer om företagen här

 

Emelie Strömshed från Anatomic Studios tar emot priset för bästa pitch framröstad av publiken.

Emelie Strömshed från Anatomic Studios tar emot priset för bästa pitch, framröstad av publiken, av Daniel Ljungstig som är vd på 3DVerkstan.

Publiken fick rösta på bästa pitch och priset gick till Anatomic Studios Malmö. Utöver den specialdesignade pokalen vann de också en halvdags rådgivning och coaching av AM Ventures som är stora investerare inom additiv tillverkning.

Knöt kontakter

Under dagen och kvällen knöts kontakter, affärsmodeller och teknik diskuterades mellan entreprenörer, industrifolk och investerare i en avslappnad och inspirerande atmosfär.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: