PLM och BLB ingår partnerskap

BLB Industries 3d-skrivare The Box i olika storlekar som kommer som standard.

BLB Industries 3d-skrivare The Box kommer i olika storlekar som standard.

PLM Group och BLB Industries inleder ett nytt partnerskap. Detta innebär att PLM blir återförsäljare av BLB Industries industriella storformats 3d-skrivare.

Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-print, PLM Group.

Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-print, PLM Group.

Nu breddar den svenska 3d-skrivarleverantören PLM Group sin produktportfölj med maskiner från 3d-skrivartillverkaren BLB Industries i Värnamo.

– PLM Group är mycket glada över att arbeta med BLB Industries, eftersom deras lösningar bryter begränsningarna för hastighet och byggstorlek inom additiv tillverkning. Vi är också mycket glada över att ha BLB som vår första nordiska leverantör i vår maskinportfölj, säger Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-printing på PLM Group.

Standard eller specialmått

BLB:s 3d-skrivare kommer i antingen standardmått eller kan specialbeställas efter kundens önskemål. Byggvolymen i standardutbudet ligger på mellan 1500 x 1000 x 1000 millimeter upp till 2000 x 2000 x 1500 millimeter.

I standardutbudet finns bland annat 3d-skrivaren som kan 3d-printa i granulat, The Box, som bygger lager på lager i ett linjärsystem.

“Ett bra rykte”
Stefan Ek, vd på BLB Industries.

Stefan Ek, vd på BLB Industries.

– Här på BLB Industries är vi stolta över att tillkännage PLM Group som vår återförsäljare i Norden och Baltikum, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries och fortsätter:

– PLM Group har en bra organisation och installation i regionen, som har ett bra rykte och lång erfarenhet som stödjer kunder med högpresterande lösningar inom additiv tillverkning. Våra stora industriella storformatsskrivare kommer att vara ett bra komplement till PLM:s produktportfölj och vi ser fram emot att utveckla storskalig 3d-utskrift tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: