PLM och BLB ingår partnerskap

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 27 april 2020
BLB Industries 3d-skrivare The Box i olika storlekar som kommer som standard.
BLB Industries 3d-skrivare The Box kommer i olika storlekar som standard.

PLM Group och BLB Industries inleder ett nytt partnerskap. Detta innebär att PLM blir återförsäljare av BLB Industries industriella storformats 3d-skrivare.

Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-print, PLM Group.
Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-print, PLM Group.

Nu breddar den svenska 3d-skrivarleverantören PLM Group sin produktportfölj med maskiner från 3d-skrivartillverkaren BLB Industries i Värnamo.

– PLM Group är mycket glada över att arbeta med BLB Industries, eftersom deras lösningar bryter begränsningarna för hastighet och byggstorlek inom additiv tillverkning. Vi är också mycket glada över att ha BLB som vår första nordiska leverantör i vår maskinportfölj, säger Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-printing på PLM Group.

Standard eller specialmått

BLB:s 3d-skrivare kommer i antingen standardmått eller kan specialbeställas efter kundens önskemål. Byggvolymen i standardutbudet ligger på mellan 1500 x 1000 x 1000 millimeter upp till 2000 x 2000 x 1500 millimeter.

I standardutbudet finns bland annat 3d-skrivaren som kan 3d-printa i granulat, The Box, som bygger lager på lager i ett linjärsystem.

”Ett bra rykte”
Stefan Ek, vd på BLB Industries.
Stefan Ek, vd på BLB Industries.

– Här på BLB Industries är vi stolta över att tillkännage PLM Group som vår återförsäljare i Norden och Baltikum, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries och fortsätter:

– PLM Group har en bra organisation och installation i regionen, som har ett bra rykte och lång erfarenhet som stödjer kunder med högpresterande lösningar inom additiv tillverkning. Våra stora industriella storformatsskrivare kommer att vara ett bra komplement till PLM:s produktportfölj och vi ser fram emot att utveckla storskalig 3d-utskrift tillsammans.

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1