PLM och BLB ingår partnerskap

BLB Industries 3d-skrivare The Box i olika storlekar som kommer som standard.

BLB Industries 3d-skrivare The Box kommer i olika storlekar som standard.

PLM Group och BLB Industries inleder ett nytt partnerskap. Detta innebär att PLM blir återförsäljare av BLB Industries industriella storformats 3d-skrivare.

Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-print, PLM Group.

Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-print, PLM Group.

Nu breddar den svenska 3d-skrivarleverantören PLM Group sin produktportfölj med maskiner från 3d-skrivartillverkaren BLB Industries i Värnamo.

– PLM Group är mycket glada över att arbeta med BLB Industries, eftersom deras lösningar bryter begränsningarna för hastighet och byggstorlek inom additiv tillverkning. Vi är också mycket glada över att ha BLB som vår första nordiska leverantör i vår maskinportfölj, säger Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-printing på PLM Group.

Standard eller specialmått

BLB:s 3d-skrivare kommer i antingen standardmått eller kan specialbeställas efter kundens önskemål. Byggvolymen i standardutbudet ligger på mellan 1500 x 1000 x 1000 millimeter upp till 2000 x 2000 x 1500 millimeter.

I standardutbudet finns bland annat 3d-skrivaren som kan 3d-printa i granulat, The Box, som bygger lager på lager i ett linjärsystem.

“Ett bra rykte”
Stefan Ek, vd på BLB Industries.

Stefan Ek, vd på BLB Industries.

– Här på BLB Industries är vi stolta över att tillkännage PLM Group som vår återförsäljare i Norden och Baltikum, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries och fortsätter:

– PLM Group har en bra organisation och installation i regionen, som har ett bra rykte och lång erfarenhet som stödjer kunder med högpresterande lösningar inom additiv tillverkning. Våra stora industriella storformatsskrivare kommer att vara ett bra komplement till PLM:s produktportfölj och vi ser fram emot att utveckla storskalig 3d-utskrift tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: