PLM och BLB ingår partnerskap

BLB Industries 3d-skrivare The Box i olika storlekar som kommer som standard.

BLB Industries 3d-skrivare The Box kommer i olika storlekar som standard.

PLM Group och BLB Industries inleder ett nytt partnerskap. Detta innebär att PLM blir återförsäljare av BLB Industries industriella storformats 3d-skrivare.

Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-print, PLM Group.

Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-print, PLM Group.

Nu breddar den svenska 3d-skrivarleverantören PLM Group sin produktportfölj med maskiner från 3d-skrivartillverkaren BLB Industries i Värnamo.

– PLM Group är mycket glada över att arbeta med BLB Industries, eftersom deras lösningar bryter begränsningarna för hastighet och byggstorlek inom additiv tillverkning. Vi är också mycket glada över att ha BLB som vår första nordiska leverantör i vår maskinportfölj, säger Gøran Jenssen, affärsområdeschef 3d-printing på PLM Group.

Standard eller specialmått

BLB:s 3d-skrivare kommer i antingen standardmått eller kan specialbeställas efter kundens önskemål. Byggvolymen i standardutbudet ligger på mellan 1500 x 1000 x 1000 millimeter upp till 2000 x 2000 x 1500 millimeter.

I standardutbudet finns bland annat 3d-skrivaren som kan 3d-printa i granulat, The Box, som bygger lager på lager i ett linjärsystem.

“Ett bra rykte”
Stefan Ek, vd på BLB Industries.

Stefan Ek, vd på BLB Industries.

– Här på BLB Industries är vi stolta över att tillkännage PLM Group som vår återförsäljare i Norden och Baltikum, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries och fortsätter:

– PLM Group har en bra organisation och installation i regionen, som har ett bra rykte och lång erfarenhet som stödjer kunder med högpresterande lösningar inom additiv tillverkning. Våra stora industriella storformatsskrivare kommer att vara ett bra komplement till PLM:s produktportfölj och vi ser fram emot att utveckla storskalig 3d-utskrift tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: