3d-printa till hushållet

 

Miele, tysk tillverkare av hushållsprodukter, börjar erbjuda sina kunder en serie tillbehör som kan 3d-printas.

Miele erbjuder tillbehör som kan 3d-printas under namnet 3D4U. Till en början består serien av tio projekt som kan laddas ner via plattformen Thingiverse. Utbudet består bland annat av kökshjälpmedel, dammsugartillbehör och saker för hemmafixare.

– Med 3D4U vill vi ge våra kunder ytterligare mervärde och omvandla idéer som vi ännu inte presenterar i vårt omfattande tillbehörssortiment, säger David Buhl, 3D4U projektledare i Mieles fabrik i tyska Bielefeld.

Kommer med utskriftsparametrar

Varje tillbehör har en beskrivning med rekommenderade utskriftsparametrar som testats med en FLM-skrivare. För tillbehören rekommenderas materialet PLA.

De första tio objekten är bland annat en borrhålsuppsugare till en borrmaskin. För köket finns tillbehör som en kaffeklämma som går att återförsluta förpackningar med, doseringsdekor som man kan skapa personliga mönster med i till exempel kaffeskummet.

Laddas ner gratis

Vill du själv spana in filerna kan du göra det här eller läsa mer om arbetet på Mieles hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: