3d-printa till hushållet

 

Miele, tysk tillverkare av hushållsprodukter, börjar erbjuda sina kunder en serie tillbehör som kan 3d-printas.

Miele erbjuder tillbehör som kan 3d-printas under namnet 3D4U. Till en början består serien av tio projekt som kan laddas ner via plattformen Thingiverse. Utbudet består bland annat av kökshjälpmedel, dammsugartillbehör och saker för hemmafixare.

– Med 3D4U vill vi ge våra kunder ytterligare mervärde och omvandla idéer som vi ännu inte presenterar i vårt omfattande tillbehörssortiment, säger David Buhl, 3D4U projektledare i Mieles fabrik i tyska Bielefeld.

Kommer med utskriftsparametrar

Varje tillbehör har en beskrivning med rekommenderade utskriftsparametrar som testats med en FLM-skrivare. För tillbehören rekommenderas materialet PLA.

De första tio objekten är bland annat en borrhålsuppsugare till en borrmaskin. För köket finns tillbehör som en kaffeklämma som går att återförsluta förpackningar med, doseringsdekor som man kan skapa personliga mönster med i till exempel kaffeskummet.

Laddas ner gratis

Vill du själv spana in filerna kan du göra det här eller läsa mer om arbetet på Mieles hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: