Prototal får ny vd och växer med förvärv

Henrik Lundell blir marknadsdirektör och Jan Löfving tar över som vd. Rollerna tillträddes den 1 oktober. Foto: Prototal

Henrik Lundell blir marknadsdirektör och Jan Löfving tar över som vd. Rollerna tillträddes den 1 oktober. Foto: Prototal

Prototal gör förändringar i koncernledningen och fortsätter samtidigt att växa med sitt första förvärv utanför Norden.

Det senaste året har Prototal i Jönköping gjort ett flertal förvärv inom de svenska, danska och norska marknaderna. I ett pressmeddelande skriver företaget att de är på en tillväxtresa, där planen framåt är att ta ytterligare steg för att etablera en ledande position i Europa.

Får ny vd

För bolaget betyder det en förändring i koncernens ledning. Jan Löfving har därför utsetts till ny koncernchef för Prototal Industries AB. Tidigare har han arbetat som Europachef på Quant AB och har lång och bred erfarenhet av att jobba i en internationell miljö, skriver Prototal.

Jan Löfving tar över efter Henrik Lundell som istället blir marknadsdirektör. I Henriks nya roll kommer han fokusera på bolagets organiska tillväxt.

 

Daniel Lichtenstein, vd AM Global och Jan Löfving, vd Prototal.

Daniel Lichtenstein, vd AM Global och Jan Löfving, vd Prototal. Foto: Prototal

Första förvärvet utanför Norden

Nyligen tillkännagav även företaget att de förvärvar 3T Additive Manufacturing Polymers, 3T AMP. Företaget, som fram tills nu har ägts av AM Global Golding, arbetar med additiv tillverkning av metall. De har några av de högsta kvalitetscertifieringarna för flygindustrin (AS 9100) och medicinsk produktion (ISO 13485), skriver Prototal.

Avtalet innebär att 3T AMP-kunder blir en del av Prototalkoncernen och får ta del av deras utbud av bland annat polymer additiv tillverkning under ett varumärke. Jan Löfving och Henrik Lundell på Prototal kommenterade affären:

Additiv tillverkning är en marknad som ständigt växer och utvecklas och Prototal har gjort ett antal förvärv för att befästa sin position och utöka sitt erbjudande. 3T AMP har varit i framkant på denna marknad i över tjugo år, de passar bra i vårt företag och kommer att gynna alla kunder. Det är också en stark signal till marknaden om Prototals avsikt att aktivt utveckla additiv tillverkning i Storbritannien och globalt.

Ska påskynda tillväxt

3T AMP kommer att ledas av Martin Nottingham som har arbetat inom företaget i flera år.

Att ingå i Prototalkoncernen är en spännande möjlighet för 3T AMP och dess kunder. Förvärvet kommer att påskynda tillväxten av 3T AMP genom att fördjupa sig i ett globalt innovativt företag, säger Daniel Lichtenstein, vd för AM Global.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.