Uppåt för nystartad servicebyrå: ”Efterfrågan ökar”

Lisa Antonsson, grundare och vd för AM Printservice, tror på expansion på flera orter framöver. Foto: AM Printservice

I maj förra året startade Lisa Antonsson AM Printservice med en HP Multi Jet Fusion-skrivare i lokalerna i Västervik. Sedan dess har företaget expanderat med en filial i Linköping och utvecklingskurvan har gått spikrakt uppåt.

– Efterfrågan ökar och vi har därför kunnat öppna ytterligare ett kontor i Linköping. Fortsätter det gå som vi hoppas finns såklart möjligheten att vi även öppnar fler kontor framöver, säger Lisa Antonsson, vd för AM Printservice.

Hon jobbade tidigare med maskinförsäljning hos ett annat Västerviksföretag, 3D Center. Där såg hon att det fanns ett underlag för att starta en renodlad servicebyrå och sälja 3d-printade detaljer på beställning. Affärsidén är att erbjuda 3d-utskrifter genom att kunden själv lägger en beställning online eller hör av sig för en manuell offert. Utskriften produceras lokalt och kan då diskuteras, utvecklas eller hämtas upp lokalt.

– Tanken är att erbjuda utskrifter där kunden bor och inte skicka saker land och rike runt. Vi vill finnas där kunderna finns för ett så lätt och transparent samarbete som möjligt.

Digitalt verktyg ger snabb prisuppgift

I takt med att verksamheten växte började AM Printservice undersöka var det kunde finnas ett kundunderlag för ytterligare en tillverkningsenhet. Valet föll på Linköping för att kunna täcka hela Norrköpings- och Linköpingsregionen. Under hösten installerades en HP Multi Jet Fusion i Linköping och företaget anställde en platschef. Nu finns företaget på två orter.

Lisa Antonsson säger att hon tror att det digitala verktyget för orderläggning är en viktig del i framgången. Kunden kan sitta hemma i lugn och ro och skissa på utformning och material, få en prisuppgift och lägga en beställning direkt. Den utskrivna produkten levereras sedan efter fem till sju arbetsdagar.

– Många företagare, med eller utan erfarenhet av 3d-printing, kan enkelt lägga en beställning online utan att behöva be om en offert för att redan i det steget få en prisbild. Det finns också möjlighet att bolla idéer med vår personal och be om en manuell offert, om man föredrar det.

AM Printservice vänder sig enbart till företagskunder och har en blandad kundstock, allt ifrån stora industriföretag till enskilda firmor. Företaget levererar både prototyper och slutprodukter med hjälp av Multi Jet Fusion-tekniken, men även metallutskrifter som köps in.

Lokala leveranser i pandemins spår

Det senaste årets utmaningar har även drabbat industrivärlden. Detta har medfört att svensk industri har fått vända blicken inåt och hitta lösningar på sina utmaningar i närområdet, till exempel beställning av reservdelar, menar Lisa Antonsson.

– Det har nog varit ett uppvaknande för många, att det går att beställa på nära håll och få snabbare leveranser. Jag tror att många av de kunderna kommer att stanna kvar på hemmamarknaden när omvärlden stabiliseras.

Och självklart hon tror det finns fler kunder att nå ut till:

– Tekniken har förändrat så pass mycket de senaste åren att det nu går att tillverka högkvalitativa slutprodukter med komplexa geometrier. Med en pulverbäddsskrivare kan man vara väldigt fri i designen. Det är det många företag som inte känner till, säger Lisa Antonsson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: