3DVerkstan bjuder in till virtuell inflyttningsfest

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 29 mars 2021

[metaslider id=”26982″]

 

Vid årsskiftet flyttade 3DVerkstan in i nya lokaler i Solna. På grund av den pågående pandemin har det inte blivit tillfälle att rulla ut den röda mattan, men nu bjuder företaget in till en virtuell tour av lokaler och showroom.

– Det är ett bra tillfälle att få inblick i vilka vi är och vad vi erbjuder, säger Lotta Lindblad, marknadschef på 3DVerkstan.

Torsdagen den 15 april klockan 13.00 är det dags att visa upp de 600 kvadratmeter stora lokalerna på det gamla Filmstaden-området i Solna, norr om Stockholm. De ska rymma både en växande personalstyrka och en större maskinpark. Tidigare satt företaget i lokaler i centrala Stockholm, men de började bli trånga och var inte helt optimala för verksamheten. Flytten innebär en nästan dubbelt så stor lokalyta som tidigare.

– Vi påbörjade en tillväxtresa innan årsskiftet, både när det gäller personal och vår produktportfölj. Vi hade egentligen inte tänkt flytta än, men så dök den här lokalen upp och den kändes helt rätt. Nu har vi lokaler att växa i och kan optimera hela vår verksamhet, säger Lotta Lindblad.

Räknar med nyanställningar

Förra året anställdes två personer på 3DVerkstan och företaget har nu totalt ett tjugotal anställda. Under 2021 är förhoppningen att kunna nyanställa ytterligare fyra-fem personer.

3DVerkstan är återförsäljare av varumärken som Markforged, Formlabs, Ultimaker, MiniFactory, Shining 3D och Autodesk. Under den virtuella touren kommer personalen att visa upp maskinerna som finns i deras showroom och printade detaljer från de olika skrivarna, inte minst från den senaste produktlanseringen, Formlabs Fuse 1.

Livedemo via Zoom

Rundvisningen kommer att ske live via Zoom och den beräknas ta cirka 40 minuter. Efteråt ges det möjlighet att ställa frågor. Alla som är nyfikna på 3D Verkstan och additiv tillverkning kan anmäla sig till eventet via den här länken.

– Förhoppningen är att besökarna ska bli inspirerade av både produkterna och av oss och vilja veta mer om hur vi kan hjälpa dem med 3d-lösningar, oavsett om det handlar om utbildning, hjälp med utskrift eller till att investera i ett helt system, säger Lotta Lindblad.

Läs vidare

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage

Dags igen för Elmia 3D: "En bra bredd bland utställarna"

Smart industri. Hållbar industri. Omställbar industri. Det är tre teman som genomsyrar årets upplaga av Elmia Produktionsmässor, inte minst Elmia 3D där allt som handlar om additiv tillverkning samlas.
Elmia 3d

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage