Wematter tar in nytt kapital för att skala upp

Wematter har sedan starten 2014 växt till 25 anställda. Nu väntar ytterligare nyanställningar. Foto: Pressbild

3d-skrivartillverkaren Wematter tar in totalt 40 miljoner kronor i nytt kapital, både genom en riktad nyemission och investeringar från befintliga ägare. Syftet är att kunna växa ytterligare.

Totalt får bolaget in 26 miljoner kronor genom nyemissionen, bland annat från Hamberg Förvaltning som är storägare i spelsajten Betsson och en industrialist inom additiv tillverkning. Det skriver Wematter i ett pressmeddelande. Dessutom går ägare, ledning och styrelse in med ytterligare 14 miljoner kronor.

– Det har varit en utmaning för många inom svensk industri att ta in riskkapital under rådande pandemi, men jag tror att vi lyckas genom att erbjuda en hållbar produkt tillsammans med långsiktiga affärsrelationer. Vi kan därför nu välkomna nya investerare som också ser ett bolag med en produkt och ett hållbart och långsiktigt erbjudande som gör skillnad för våra kunder, säger Robert Kniola, vd för Wematter.

Nyanställer personal

Kapitalet ska göra det möjligt för bolaget att anställa personal och utöka organisationen inom sälj, marknad och produktion. Det senaste året har försäljningsorganisationen utökats med fyra personer och en säljchef, och det pågår fler nyrekryteringar av personal som har erfarenhet av såväl scaleup-företag som additiv tillverkning. Pengarna ska även gå till att driva vidare forskningsprojekt för nya material och annan produktutveckling.

Wematter tillverkar 3d-skrivare med SLS-teknik och har även en egen mjukvarusvit. Företagets flaggskepp är skrivaren Gravity som släpptes i slutet av förra året. Sedan starten 2014 har det Linköpingsbaserade bolaget växt och har nu runt 25 medarbetare.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.