Utvecklar färgmätningsinstrument

Italienska företaget Barbieri Electronic har tagit fram ett färgmätningsinstrument, en så kallad spektrofotometer, för 3d-printing som ska användas av det tyska grafiska forskningsinstitutet Fogra.

Fogra Research Institute for Media Technologies driver just nu projektet “ColourMod 3D” som pågår till den 30 september 2021. Syftet är att undersöka komponenter i fullfärg som skrivits ut med antingen Polyjet- eller Multijet fusion-tekniken.

Barbieri Electronics produktutvecklare och ingenjörer har utvecklat en spektrofotometer som är specialanpassad för 3d-printing, en Spectro LFP qb-enhet med modifierad optik för att mäta utskriftsprover som gjorts i en 3d-skrivare. En spektrofotometer är ett mätinstrument som används för att mäta kulörers spektrala sammansättning.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: