Partnerskap om robotintegration

3DVerkstan blev i somras återförsäljare för Meltios system för metallutskrifter och har sedan dess märkt av ett stort intresse för företagets lösningar. Nu bygger man på sitt erbjudande ytterligare genom ett partnerskap med svenska Spectram gällande robotintegrationer.

Spectram är en del av Spectrum Technology som utvecklar och bygger kundanpassade industriella robotlösningar för additiv tillverkning. Fördelarna med att knyta samman dessa system är bland annat möjligheten att printa stort med en 6-axlig robot och designfriheten som det innebär. Dessutom krävs inga stödmaterial.

– Det är ett spännande samarbete som förenar det bästa av två världar: exakt metallextrudering från Meltio med den fulla frihet som robotik från Spectram kan erbjuda. Det gör det möjligt att tillverka delar som tidigare var omöjliga att producera på den prisnivån. Meltios toppmoderna teknologi, tillsammans med Spectrams erfarenhet av additiv tillverkning med robotik, öppnar nya möjligheter för att designa produkter. Detta är något vi är stolta över att kunna bidra till, säger Christian Magnusson, COO på Spectram Technology, i ett pressuttalande.

Första integrationen 2022

Genom detta partnerskap kan 3DVerkstan som huvudåterförsäljare i Norden erbjuda en komplett lösning för den robotintegration som kunden önskar.

– Vi är väldigt stolta över det här samarbetet, vilket kommer ha stor betydelse i utvecklingen av storskalig metall-3D-printing i vår region. Vi ser fram emot att tillsammans med Spectram och Spectrum Technology visa upp den första Meltio-robotintegrationen i Sverige i början av 2022, säger Daniel Ljungstig, vd för 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.