Prototal första medlem i EOS nätverk

Jan Löfving (till vänster), vd för Prototal, med Markus Glasser, Senior Vice President EMEA för EOS, på besök hos Prototal GTP i Ystad. Foto: Prototal

EOS lanserar nu ett nytt nätverk för end-to-end-produktion inom additiv tillverkning. Det första företaget som blir medlem i partnernätverket är svenska Prototal Industries.

Syftet med EOS End-to-End Production Network är att koppla samman företag som letar efter en partner för serietillverkning på industriell nivå med EOS-certifierade medlemstillverkare. Samarbetet ska resultera i att företagen kan få ut 3D-printade delar snabbt på marknaden och i höga volymer. Det skriver EOS i ett pressmeddelande.

“Förenkla för företag”

Till att börja med kommer partnernätverket att byggas upp inom EMEA-området, och det förväntas växa mycket inom de närmaste månaderna.

– EOS partnernätverk för additiv tillverkning (AM) kommer att förenkla för företag, och ta bort mycket av den komplexitet och de risker som finns, när de ska välja en tillverkningspartner för serieproduktion. Med senaste tekniken, och med nätverkets exceptionella branschexpertis kommer företagen få ut sina produkter snabbare på marknaden, säger Markus Glasser, Senior Vice President EMEA på EOS.

Flera krav för certifiering

För att bli medlem i nätverket genomgår leverantören en certifieringsprocess. Helhetskapaciteten, det vill säga att företaget har en end-to-end-lösning, är ett avgörande kriterium. Det krävs även att företaget har en djup förståelse för serieproduktionskrav och har bevisat excellens i alla produktionssteg.

Det ställs också krav på ekonomisk säkerhet och kompetens, liksom bransch- och applikationskännedom, särskilt inom strikt certifierade industrier som flyg, fordon och medicinteknik.

Byggt upp kompetens under många år

Snabbt växande Prototal Industries med säte i Jönköping är partnernätverkets första medlem. Med mångårig expertis inom additiv tillverkning och mer än 50 SLS-system för polymera material från EOS kan Prototal erbjuda komplett kapacitet för storskalig serieproduktion till krävande och starkt reglerade branscher.

– Vi är väldigt stolta över att vara den första medlemmen i EOS End-to-End Production Network. På våra anläggningar runt om i Europa har vi i många år byggt upp kompetens och kunskap om hur man additivt tillverkar större serier. EOS är en av våra mest värdefulla partners och 3D-printing är verkligen en produktionsmetod med stora möjligheter, säger Jan Löfving, vd på Prototal Industries.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: