Betongbarriärer skyddar ukrainarna

Tillverkning av betongbarriärer. Skärmdump från videon nedan.

Det tjeckiska teknikföretaget ICE hjälper den ukrainska armén genom att erbjuda 3D-skrivare som skriver ut betong. Syftet med dessa är att printa betongbarriärer för att skydda det ukrainska folket från attacker av ryska inkräktare.

De 3D-printade barriärerna kan fungera som ett solitt skydd mot lättare skjutvapen och granater, vilket tester i ballistiska laboratorier visar.

Efter kriget ska 3D-skrivarna hjälpa till att återuppbygga de förstörda byggnaderna och infrastrukturen i de städer som varit utsatta för krig. President Zelensky har redan lovat ukrainarna att bygga upp de raserade områdena.

Se mer om projektet i videoklippet nedan:

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: