En stilla aktion för att stötta Ukraina

En “silent auction” kommer att äga rum nästa vecka i syfte att ge direkt stöd till Ukraina. Auktionen är ett initiativ från flera aktörer inom 3D-printing-branschen och går under namnet “Togheter we are strong”. 

Intäkterna från auktionen kommer att användas för att direkt stödja avancerad produktion av delar som nu behövs inom medicin och flyg samt utbildningsseminarier för att utbilda ukrainska flyktingar i 3D-printingteknik.

Det hela började med några inledande donationer från flera olika AM-företag, bland andra Nexa3D som donerat en XiP desktopprinter värd 8 000 dollar och en industriell 3D-skrivare, NXE 200, värd hela 50 000 dollar. Wohlers Associates har skänkt fem exemplar av Wohlers Report och EOS har skänkt en 3D-printad fiol som är värd 50 000 dollar.

Flera företag har sedan dess följt efter och bidragit till auktionen. Objekten på donationslistan för auktionen varierar, allt ifrån 3D-skrivare, mjukvarulicenser, utskriftstjänster, data, printade föremål, 3D-printmaterial och konstverk.

Pågår under RAPID + TCT

Varje föremål har ett startbud och ett uppskattat donationsvärde. I skrivande stund överstiger donationerna 230 000 dollar totalt, och fler donatorer kommer sannolikt att ansluta.

Själva auktionen äger rum under RAPID + TCT-mässan i Detroit nästa vecka, från tisdag den 17 maj till torsdag den 19 maj. Auktionsförrättarna har också skapat en PayPal-länk för direkta donationer, som kommer att accepteras efter auktionens stängning. Läs mer om projektet här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.