Gravity-skrivare med nya funktioner

Gravity 2022 Mk II är en vidareutveckling av Wematters Gravity-system. Foto: Pressbild

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter släpper nu Gravity 2022 Mk II, en uppdaterad version av sin SLS-skrivare för uthyrning.

Med Gravity ska “vem som helst på kontoret” kunna 3D-printa utan någon introduktion, enligt tillverkaren. Nyheter i Gravity 2022 Mk II är bland annat uppgraderingar av mjukvaran Deep Space vilket möjliggör ännu mer detaljerade utskrifter.

En förbättrad termisk design innebär också att printvolymen i kammaren har utökats med 20-30 procent, beroende på vilket material som används. Dessutom har Wematter finslipat på systemet för vattenkylning, satt in ett nytt skyddsfönster som förenklar rengöringen och lagt till fler material.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.