Nordamerikas första 3D-printade tvåvåningshus

Bygget sett ovanifrån. Huset rymmer såväl en bostadsdel som en studiodel. Foto: Pressbild/Nidus3D

Hus som byggts med additiv tillverkning poppar upp lite här och var på den nordamerikanska kontinenten, men hittills har de bara byggts i ett våningsplan. Nyligen färdigställdes ett hus i två plan i delstaten Ontario i Kanada. 

Det 2 300 kvadratmeter stora huset består av en studio på markplan och bostadsdel på andra våningen. Huset är byggt i betong med hjälp av danska Cobods stora robotprinter BOD2, som redan använts vid byggen av två- och trevåningshus i Europa. Byggherre är det kanadensiska företaget Nidus3D. Hela huset tog 80 timmar att printa.

Cobod och Nidus3D säger i ett gemensamt uttalande att 3D-printing kommer att bli en “game changer” när det gäller byggande för att minska bostadsbristen, inte minst när det är möjligt att bygga i flera våningar.

Se mer om projektet i filmen nedan.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: