Vd-byte på VBN Components

Magnus Bergman blir ny vd för materialtillverkaren VBN Components. Foto: Pressbild

Uppsalaföretaget VBN Components gör en rockad i ledningen. Magnus Bergman blir ny vd och ska leda företaget mot ytterligare internationell tillväxt.

Magnus Bergman har en civilingenjörsexamen inom materialvetenskap från KTH och har bland annat haft ett flertal roller inom Sandvik-koncernen med fokus på FoU, internationell försäljning och företagsledning. Han har även en bred erfarenhet från värmebehandlingsindustrin och maskintillverkande industri.

– Det är en fantastisk möjlighet att få jobba med VBN Components, som verkligen ligger i framkant inom avancerad materialutveckling och additiv tillverkning för en global marknad. Att få kombinera världsledande materialteknik med internationell försäljning och ledning av VBN Components motiverade team är ett drömuppdrag för en marknadsdriven ledare med materialvetenskaplig bakgrund, säger Magnus Bergman, vd på VBN Components, som efterträder Johan Bäckström på vd-stolen.

VBN Components är känt för sina legeringar under varumärket Vibenite, som är extremt nötnings- och värmetåliga material för additiv tillverkning.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: