Häststall världens största AM-bygge

Stallet i Florida är 50 procent större än den tidigare största 3D-printade byggnaden i världen. Foto: Pressbild

Printed Farms slutförde i början av sommaren det som är världens hittills största 3D-printade byggnad. Ett häststall av finare modell som mäter totalt 939 kvadratmeter.

Byggnaden uppfördes i Wellington i Florida och ska alltså användas som stall för hästar. Den har byggts för att klara såväl orkaner som tropiska stormar, väderfenomen som är vanligt förekommande i området. Väggarna är fyra meter höga och har tack vare 3D-tekniken kunnat förses med hålrum och luftspalt för en naturligt kylande effekt.

Den 939 kvadratmeter stora byggnaden är 47 meter lång och 25 meter bred. Den har byggts med hjälp av Cobods robotprinter BOD2. Den är 50 procent större än den byggnad i Mellanöstern som hade det tidigare rekordet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.