Nexa3D förvärvar Essentium

Essentium är känt för sina snabba HSE-3D-skrivare för applikationer inom bland annat flyg, militär och försvar. Foto: Pressbild

Nexa3D utökar produktportföljen med high-speed extrusion-teknologin (HSE) genom ett uppköp av Essentium. Det ska även bredda materialutbudet och kundkretsen inom försvarssektorn.

De två parterna har skrivit under en avsiktsförklaring gällande förvärvet som väntas vara genomfört i slutet av året.

Essentium är känt för sin breda materialportfölj och prisvinnande HSE-3D-skrivare med dubbla IDEX-extruders. Företaget har hittat en nisch med lösningar för komplexa polymer-applikationer som kan produceras 5–15 gånger snabbare än konkurrerande teknologier.

Kombinationen av Nexa3D:s expertis inom ultrasnabb 3D-printing och Essentiums high-speed extrusion-teknologi ska skapa en stark spelare inom allt ifrån flyg och försvar till medicinska hjälpmedel och konsumtionsvaror. Det ska ge industriella kunder verktygen för att skala upp sin additiva tillverkning på ett sätt som tidigare inte varit möjlig, enligt ett pressmeddelande.

Essentiums vd Blake Teipel säger i ett uttalande att de två företagens gemensamma expertis kommer att skaka om AM-branschen ordentligt.

– När vi övervägde potentiella partners från branschen blev vi knockade av tillväxten, teknologin och hastigheten som ligger till grund för Nexa3D. Vi känner att vi går med i ett snabbrörligt team som delar vårt eget tankesätt och vi ser fram emot att möjliggöra en större användning av industriell AM tillsammans de kommande åren, säger han.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.