Unga entreprenörer 3D-printar sina produktidéer

Entreprenörerna bakom de nio vinnande bidragen får chansen att 3D-printa sina affärsidéer. Foto: Pressbild

Kan 3D-printing inspirera och stimulera unga att förverkliga sina affärsidéer? Det är i alla fall förhoppningen när vinnarna i satsningen Unga entreprenörer i Trollhättan ska få professionell hjälp att konstruera och 3D-printa sina produkter. 

Bakom satsningen står Innovatum Science Park, Trollhättans stad, Drivhuset Högskolan Väst och Ung Företagsamhet Fyrbodal. Totalt har nio team med unga entreprenörer valts ut i projektet. De ska nu få chansen att få hjälp av professionella CAD-konstruktörer för att ta fram ritningar av sina produkter som sedan 3D-printas i Innovatum Science Parks prototypverkstad.

— Det är en fantastisk mix av smarta produktidéer som vi ser fram emot att realisera! Det är bara fantasin som sätter gränserna kring prototyputveckling med hjälp av additiv tillverkning. Väldigt roligt att det varit så stort intresse kring denna möjlighet. Nu ser vi fram emot att coacha dessa framtida entreprenörer, säger Eivind Vogel-Rödin, chef för startupverksamheten på Innovatum Science Park i ett pressuttalande.

Vinnarna får printa sina produkter i Innovatum Science Parks prototypverkstad. Foto: Pressbild

De vinnande projekten har vitt skilda inriktningar som till exempel en fjärrstyrd tandborste, en ergonomisk barncykel med anpassningsbar ram och unika ljusformar av återvunna material.

Vinnarna får förutom möjligheten att printa en prototyp även en plats i förinkubatorn. Det är ett tolvveckorsprogram hos Innovatum Science Park där de tillsammans med andra blivande entreprenörer får utveckla sina idéer och lära sig mer om hållbart entreprenörskap.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.