Nu finns en betalversion av Printables

Köp eller sälj 3D-modeller via den nya uppgraderade betalversionen av Printables.

Printables har tidigare varit ett känt begrepp bland hobbytillverkare av 3D-printade objekt. Där har du kunnat få gratis designfiler som din egen 3D-skrivare kan börja producera. Nu kommer betalversionen.

I mitten av december 2023 lanserade den tjeckiskbaserade 3D-skrivartillverkaren Prusa Research Printables Store, en marknadsplats för 3D-utskrivbara modeller. Där kan makers tjäna pengar på sina 3D-modeller direkt via hemsidan.

Användare kan skapa en profil gratis, vilket gör att utvecklare kan få det mesta av pengarna som deras 3D-modeller säljs för. Naturligtvis har marknadsplatsägarna också en del av kakan, det finns en avgift på 20 procent för utskriftsmaterial för att täcka kostnader för webbplatsunderhåll, samt andra externa avgifter såsom valutaomvandling och betalningsavgifter från ett tredje parts betalningssystem.

Prusa Research hoppas att Printables Store kommer att belöna designers för deras skicklighet och hårda arbete, och till och med göra det möjligt för dem att förvandla sin hobby till ett heltidsjobb.

“Vi tror att den nya Printables Store kommer att vara en stor fördel för både kreatörer och tillverkare, och vi kan inte vänta på att få se dina modeller och varumärken”, skriver Prusa Research i ett blogginlägg. “Som alltid kommer vi att lyssna på din feedback och ständigt lägga till fler funktioner, från små förbättringar av livskvaliteten till stora nya tillägg”.

Prusa betonar att Printables Store är skild från den kostnadsfria Printables-databasen med 3D-modeller, vilket säkerställer att användare inte behöver bläddra igenom en blandning av betalt och gratis innehåll.

“Vi förvandlar inte Printables från ett bibliotek med gratismodeller till en betalplattform på något sätt”, skriver Prusa Research.

”Allt du ser när du bläddrar i huvuddatabasen eller när du använder sökfunktionen är nedladdningsbart utan betalväggar, du behöver inte ens vara inloggad. Du hittar butiken i en helt separat flik i toppmenyn.”

Text: Roger Stormo

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.