Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 11 mars 2024

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.

Den ena, GrabCAD Streamline Pro, är en mjukvarusvit som hjälper användaren att hantera en flotta av 3D-skrivare från en plattform för att kunna skala upp sin tillverkning. Några av funktionerna omfattar avancerade kontrollpaneler med statistik för effektiv användning av maskinen och materialet, övervakning i realtid, automatisk beräkning och byggförberedelse, cybersäkerhet och en öppen API för att kunna integrera till andra affärssystem. Detta sammantaget ska maximera produktiviteten, öka cybersäkerheten och optimera mjukvaruflödena.

Den andra varianten är en utveckling av GrabCAD Print Pro som tidigare funnits för FDM- och SAF-tekniken, men nu även är tillgänglig för användare av PolyJet. Detta eftersom PolyJet-tekniken används allt mer inom industriell tillverkning i och med att den erbjuder högkvalitativa detaljer. Mjukvaran ska underlätta utskrifter i stor skala med PolyJet, men även öka automationen och därmed också repeterbarheten och exaktheten i utskriften.

Den tidigare varianten av GrabCAD Print Pro för FDM och SAF har, enligt Stratasys, ökat användningen av hårdvaran med 30 till 50 procent hos vissa användare.

– Vi är fokuserade på att se till att AM fungerar för våra kunder. De vill ha lösningar som ger kvalitet, tillförlitlighet, skalbarhet och en tydlig avkastning på sin investering. Vår programvara hjälper till att göra additiv tillverkning till ett hållbart alternativ för dagens tillverkare genom att leverera verkligt affärsvärde, säger Rich Garrity, Chief Industrial Business Officer, Stratasys.

Läs vidare

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

BigRep släpper flera högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan tre nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1