Stratasys frågar kunderna om råd

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 17 april 2024
Stratasys tar hjälp av några stora kunder i branschen för att utvecklas. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Stratasys har bildat en Customer Advisory Board (CAB) för att driva både samarbeten och innovation inom additiv tillverkning. Rådet består av tolv medlemmar från både stora företag och forskningsinstitut.

– Stratasys har och kommer att fortsätta att investera i kapacitetsutveckling, men för att påskynda realiseringen av utvecklande applikationer som tillför kundvärde måste vi arbeta nära marknadsledare för att definiera och realisera kraven, säger Jeff Hemenway, Senior Vice President, Global Industrial Sales i ett pressuttalande från Stratasys.

Bland medlemmarna finns representanter tillverkare inom allt ifrån flyg och fordonsindustrin till tillverkningsindustrin i stort. Melissa Orme, Vice President of Boeing Additive Manufacturing, kommenterar hennes medverkan så här:

– Vi ser ett betydande värde i AM-teknologier idag, och för att kontinuerligt öppna upp för nya skalbara applikationer måste vi utvecklas från att köpa produkter till att arbeta med samarbetspartners som Stratasys för att utveckla lösningar. Jag ser fram emot att arbeta med Stratasys för att främja kapacitet och värde för vår bransch.

Rådets första möte hölls i december och under 2024 och 2025 är ett flertal träffar inplanerade.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage