Stor materialuppdatering från Stratasys

stratasys_new_mtrl

Stratasys släpper nu nya material, både till sina FDM-maskiner och till de lösningar som använder polyjet-teknik.

I september förra året lanserade Stratasys den nya materialserien ASA, framtagen för FDM-teknik. ASA är lämpat för allt från prototyper till slutprodukter, men fanns tidigare endast i elfenbensvitt och svart. Nu kommer åtta nya färger – röd, orange, mörkgrå, gul, grön, mörkblå, vit och ljusgrå.

Enligt leverantören skiljer sig ASA från ABS i det att detaljer som text ska vara avsevärt bättre på grund av den matta ytan som materialet medger. ASA kan användas i Fortus 360mc, 380mc, 400mc, 450mc och 900mc.

Utöver de nya färgerna släpper Stratasys även nya material till sina polyjetbaserade maskiner. Totalt kommer nu tjugo olika tvåkomponentsmaterial i Digital Materials-serien. Det handlar om åtta rigida material som ger sex olika grå nyanser och två vita nyanser. Tolv nya flexibla material ger en rad olika Shore A-värden, alltså en kombination av rigida och flexibla material. Sex av dessa material kombinerar Endur-material med TangoBlackPlus och sex kombinerar Endur-material med TangoPlus.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.