Finspång bara början för Siemens

siemens_finspang

Siemens fortsätter att expandera på 3d-skrivarområdet genom att bli majoritetsägare i brittiska Materials Solutions. Företaget, med bas i Worcester, är specialiserade på komponenter till gasturbiner.

Det är inte den första satsningen inom 3d-skrivarområdet. I början av året invigde man en verkstad i Finspång där man med 3d-skrivarteknik kan utveckla, tillverka och reparera komponenter i metall för kraftindustrin, i synnerhet gasturbiner. Det var en satsning värd runt 200 miljoner kronor.

– Genom vårt köp av Materials Solutions kan vi säkra världsledande expertis inom material och produktionstekniker för värmetåliga superlegeringar, säger Willi Meixner, vd för Siemens Power and Gas Division. Styrkan för oss är att vi nu kan gå från modeller till högkvalitativa komponenter på mycket kort tid.

Materials Solutions har stor erfarenhet inom rymd & flyg, energisektorn och motorsport där man arbetat med flertalet kända varumärken.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: