Carbon utökar samarbete med Ford

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 21 januari 2019
Joseph DeSimone, vd och grundare av Carbon.

Carbon, som tidigare lyfts fram som en potentiell storspelare inom fordonsindustrin, kan nu ta ytterligare steg i denna riktning.

Tidigare i veckan avslöjade Carbon och Ford Motor Company att de utvecklar sitt samarbete. Det var under Additive Manufacturing for Automotive Workshop i Nordamerika, som företagen visade upp ett flertal 3d-utskrivna komponenter som kommer att installeras i några av Fords utvalda bilmodeller. Alla delar var tillverkade genom Carbons DLS-teknik, digital Light Synthesis, i materialet EPX (epoxy) 82.

– Vi är glada att samarbeta med Ford Motor Company och över de många möjligheter som kommer från att utnyttja kraften i digital tillverkning. Detta för att leverera slitstarka delar för slutanvändning med liknande eller bättre egenskaper som formsprutade delar, säger Carbons grundare och vd Joseph DeSimone.

Carbon visade upp ett flertal delar för bilindustrin i sin monter under Formnext-mässan i Frankfurt 2018.

De 3d-utskrivna komponenterna kommer att ersätta de traditionellt tillverkade delarna i ett urval av Fords bilmodeller. Bland annat delar för värme, ventilation och kylning, olika servicedelar, elektriska bromsfästen med mera.

– Bilindustrin ger en betydelsefull indikation om möjligheten att använda digital tillverkning i stor skala. Och vårt arbete med Ford är ett perfekt exempel på vilka nivåer av innovation du kan få när du designar produktionsmedlen, säger Joseph DeSimone.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage