Carbon utökar samarbete med Ford

Joseph DeSimone, vd och grundare av Carbon.

Carbon, som tidigare lyfts fram som en potentiell storspelare inom fordonsindustrin, kan nu ta ytterligare steg i denna riktning.

Tidigare i veckan avslöjade Carbon och Ford Motor Company att de utvecklar sitt samarbete. Det var under Additive Manufacturing for Automotive Workshop i Nordamerika, som företagen visade upp ett flertal 3d-utskrivna komponenter som kommer att installeras i några av Fords utvalda bilmodeller. Alla delar var tillverkade genom Carbons DLS-teknik, digital Light Synthesis, i materialet EPX (epoxy) 82.

– Vi är glada att samarbeta med Ford Motor Company och över de många möjligheter som kommer från att utnyttja kraften i digital tillverkning. Detta för att leverera slitstarka delar för slutanvändning med liknande eller bättre egenskaper som formsprutade delar, säger Carbons grundare och vd Joseph DeSimone.

Carbon visade upp ett flertal delar för bilindustrin i sin monter under Formnext-mässan i Frankfurt 2018.

De 3d-utskrivna komponenterna kommer att ersätta de traditionellt tillverkade delarna i ett urval av Fords bilmodeller. Bland annat delar för värme, ventilation och kylning, olika servicedelar, elektriska bromsfästen med mera.

– Bilindustrin ger en betydelsefull indikation om möjligheten att använda digital tillverkning i stor skala. Och vårt arbete med Ford är ett perfekt exempel på vilka nivåer av innovation du kan få när du designar produktionsmedlen, säger Joseph DeSimone.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printat gips nära till hands

Efter en ledbandsoperation 3d-printade företagen Skymaker och Wematter ett gips till Pia Lindström så att hon kunde träna, tvätta händerna och duscha som vanligt. Nu vill de att fler aktörer inom sjukvården ska börja använda tekniken.

Publicerat av: 

DMG Mori släpper ny hybrid

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar en ny hybridmaskin som kombinerar 3d-skrivare och fräs. – Det är inte så vanligt, säger Andreas Müller från DMG Mori. 

Publicerat av: 

Skarp vändning i vapenstrid

Förra året beslutade Trump-administrationen att grupper skulle få distribuera konstruktionsteckningar till 3d-vapen. Nu har en federal domare i delstaten Washington beslutat att tillståndet var olagligt. 

Publicerat av: 

Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

AM-dagen samlar teknikföretagen

AM-dagen den 5 december bjuder på nio programpunkter, allt från den senaste forskningen till applikationsområden för metall- och plastbaserad produktion med additiv teknik. Även utställare från en rad olika teknikföretag kommer vara på plats.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: