Carbon utökar samarbete med Ford

Joseph DeSimone, vd och grundare av Carbon.

Carbon, som tidigare lyfts fram som en potentiell storspelare inom fordonsindustrin, kan nu ta ytterligare steg i denna riktning.

Tidigare i veckan avslöjade Carbon och Ford Motor Company att de utvecklar sitt samarbete. Det var under Additive Manufacturing for Automotive Workshop i Nordamerika, som företagen visade upp ett flertal 3d-utskrivna komponenter som kommer att installeras i några av Fords utvalda bilmodeller. Alla delar var tillverkade genom Carbons DLS-teknik, digital Light Synthesis, i materialet EPX (epoxy) 82.

– Vi är glada att samarbeta med Ford Motor Company och över de många möjligheter som kommer från att utnyttja kraften i digital tillverkning. Detta för att leverera slitstarka delar för slutanvändning med liknande eller bättre egenskaper som formsprutade delar, säger Carbons grundare och vd Joseph DeSimone.

Carbon visade upp ett flertal delar för bilindustrin i sin monter under Formnext-mässan i Frankfurt 2018.

De 3d-utskrivna komponenterna kommer att ersätta de traditionellt tillverkade delarna i ett urval av Fords bilmodeller. Bland annat delar för värme, ventilation och kylning, olika servicedelar, elektriska bromsfästen med mera.

– Bilindustrin ger en betydelsefull indikation om möjligheten att använda digital tillverkning i stor skala. Och vårt arbete med Ford är ett perfekt exempel på vilka nivåer av innovation du kan få när du designar produktionsmedlen, säger Joseph DeSimone.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: