Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Anatomic Studios Emelie Strömshed och Christian Veraeus tar emot priset. 

Anatomic Studios Emelie Strömshed och Christian Veraeus tar emot priset.

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Anatomic Studios, som 3dp har skrivit om tidigare och som designar och tillverkar 3d-utskrivna skal för benproteser, prisades nyligen som Årets Språngbräda. Det är ett pris, som ges ut av den ideella organisationen Connect, till företag som har en stabil och potentiell stark tillväxtresa framför sig.

– Priset betyder mycket för oss. Det är ett fint erkännande att allt hårt arbete vi lägger ner ger resultat, men också en möjlighet för oss att synas i ett bredare sammanhang och att kunna utöka vårt nätverk av personer med erfarenhet och kunskap som är värdefull för oss på vår resa framåt, berättar Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

 

Parallella projekt på gång
Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

I nuläget har företaget flera projekt på gång, både inom produkt- och mjukvarusegmentet.

– Vi jobbar på att bredda vårt utbud av protesaccessoarer, men också att inkludera olika typer av add-ons till befintliga accessoarer.

Till hösten kommer en helt ny kollektion av designs tillsammans med en ny hemsida. Denna kommer bland annat ha ytterligare funktioner för att kunden ska kunna sätta sin egen prägel på produkten.

– Genom vår mjukvara arbetar vi vidare på att effektivisera designprocessen, vilket är en viktig faktor för att kunna skala upp konceptet då produkterna tillverkas on-demand.

 

Förbereder för nästa steg

Rent marknadsmässigt förbereder företaget sig nu för att ta nästa steg. Hittills har de framförallt varit aktiva i Skandinavien och Europa, men nu ser de ett växande intresse.

– Vi har sett ett växande intresse från protesanvändare och kliniker även utanför Europa och vi är just nu mitt uppe i förberedelserna inför en global lansering senare i år. Så vi ser fram emot en riktigt spännande och händelserik höst.

Strategin för de kommande 1–2 åren är delvis att erbjuda produkten hos rtopedtekniska kliniker och via hemsidan, samt satsa ännu mer på närvaron i sociala medier.

– Vi kommer också vidareutveckla och expandera vår produktportfölj, där våra befintliga protesaccessoarer för ben egentligen bara är starten. Vi ser många fler produkttyper inom den ortopedtekniska branschen, där vår approach med personlig design, mode och användning av digitala verktyg skulle kunna skapa mycket värde både för branschen i stort, men i synnerhet för den enskilda användaren, avslutar Emelie.

Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

Skal till benprotes, designat och additivt tillverkat av Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: