Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Anatomic Studios Emelie Strömshed och Christian Veraeus tar emot priset. 

Anatomic Studios Emelie Strömshed och Christian Veraeus tar emot priset.

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Anatomic Studios, som 3dp har skrivit om tidigare och som designar och tillverkar 3d-utskrivna skal för benproteser, prisades nyligen som Årets Språngbräda. Det är ett pris, som ges ut av den ideella organisationen Connect, till företag som har en stabil och potentiell stark tillväxtresa framför sig.

– Priset betyder mycket för oss. Det är ett fint erkännande att allt hårt arbete vi lägger ner ger resultat, men också en möjlighet för oss att synas i ett bredare sammanhang och att kunna utöka vårt nätverk av personer med erfarenhet och kunskap som är värdefull för oss på vår resa framåt, berättar Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

 

Parallella projekt på gång
Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

I nuläget har företaget flera projekt på gång, både inom produkt- och mjukvarusegmentet.

– Vi jobbar på att bredda vårt utbud av protesaccessoarer, men också att inkludera olika typer av add-ons till befintliga accessoarer.

Till hösten kommer en helt ny kollektion av designs tillsammans med en ny hemsida. Denna kommer bland annat ha ytterligare funktioner för att kunden ska kunna sätta sin egen prägel på produkten.

– Genom vår mjukvara arbetar vi vidare på att effektivisera designprocessen, vilket är en viktig faktor för att kunna skala upp konceptet då produkterna tillverkas on-demand.

 

Förbereder för nästa steg

Rent marknadsmässigt förbereder företaget sig nu för att ta nästa steg. Hittills har de framförallt varit aktiva i Skandinavien och Europa, men nu ser de ett växande intresse.

– Vi har sett ett växande intresse från protesanvändare och kliniker även utanför Europa och vi är just nu mitt uppe i förberedelserna inför en global lansering senare i år. Så vi ser fram emot en riktigt spännande och händelserik höst.

Strategin för de kommande 1–2 åren är delvis att erbjuda produkten hos rtopedtekniska kliniker och via hemsidan, samt satsa ännu mer på närvaron i sociala medier.

– Vi kommer också vidareutveckla och expandera vår produktportfölj, där våra befintliga protesaccessoarer för ben egentligen bara är starten. Vi ser många fler produkttyper inom den ortopedtekniska branschen, där vår approach med personlig design, mode och användning av digitala verktyg skulle kunna skapa mycket värde både för branschen i stort, men i synnerhet för den enskilda användaren, avslutar Emelie.

Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

Skal till benprotes, designat och additivt tillverkat av Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Liten byggtank ska gynna materialforskning

Swerim har installerat en ny mindre byggtank för att kunna testa ännu fler legeringar för additiv tillverkning än tidigare. Nu ska det räcka med några deciliter material för att ta fram ett test av en ny legering. 

Publicerat av: 

Nexttech satsar på industriell skala

3d-skrivarcentret Nexttech i danska Kolding har installerat en ny 3d-skrivare för industriell tillverkning. Enligt PLM Group, som står bakom installationen, blir det den första maskinen ur HP:s senaste satsning på industriell tillverkning som tar plats i Norden. 

Publicerat av: 

3d-printade leksaker kan bidra till minskat matsvinn

Hur kan vi förbereda den yngre generationen för mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har tagit fram en rad leksaker som kan 3d-printas till barn, som ska representera potentiella maträtter från framtiden. 

Publicerat av: 

Prototal breddar med ny HP-skrivare

Prototal investerar i sin fjärde 3d-skrivare från HP samt tillhörande efterbehandling – för både ytbehandling och infärgning. – Serieproduktionen i HP-maskinerna ökar ständigt, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Försvaret har 3d-print i sikte

Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, ser ett ökande intresse av att använda additiv tillverkning inom militären. – Det handlar om kostnader och värden, säger Steven Savage, forskningschef på FOI:s avdelning för ledningssystem i Linköping.

Publicerat av: 

Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Nätverk ska boosta kvinnor i industrin

Ett nytt nätverk ska lyfta kvinnor inom industrin och på så sätt även bidra till företagens framgång. Ett 50-tal kvinnor samlades därför den 3 september i Örebro för föreläsningar och inspiration om framtidens teknikutveckling. 

Publicerat av: 

De blir först ut i Norden med fullfärgsskrivare från HP

3D Center gjorde nyligen sin första installation i Norden av en HP Multi Jet Fusion 580 hos en svensk servicebyrå. – Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, säger Martin Ericson, teknisk säljare på IVG Engineering.

Publicerat av: 

Protech firar nyinstallation

Protech firar installationen av tre nya enheter från Desktop Metal Studio System+ på huvudkontoret i Stockholm. – Det är riktigt kul att vara igång, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech. 

Publicerat av: