Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Anatomic Studios Emelie Strömshed och Christian Veraeus tar emot priset. 

Anatomic Studios Emelie Strömshed och Christian Veraeus tar emot priset.

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Anatomic Studios, som 3dp har skrivit om tidigare och som designar och tillverkar 3d-utskrivna skal för benproteser, prisades nyligen som Årets Språngbräda. Det är ett pris, som ges ut av den ideella organisationen Connect, till företag som har en stabil och potentiell stark tillväxtresa framför sig.

– Priset betyder mycket för oss. Det är ett fint erkännande att allt hårt arbete vi lägger ner ger resultat, men också en möjlighet för oss att synas i ett bredare sammanhang och att kunna utöka vårt nätverk av personer med erfarenhet och kunskap som är värdefull för oss på vår resa framåt, berättar Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

 

Parallella projekt på gång
Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

I nuläget har företaget flera projekt på gång, både inom produkt- och mjukvarusegmentet.

– Vi jobbar på att bredda vårt utbud av protesaccessoarer, men också att inkludera olika typer av add-ons till befintliga accessoarer.

Till hösten kommer en helt ny kollektion av designs tillsammans med en ny hemsida. Denna kommer bland annat ha ytterligare funktioner för att kunden ska kunna sätta sin egen prägel på produkten.

– Genom vår mjukvara arbetar vi vidare på att effektivisera designprocessen, vilket är en viktig faktor för att kunna skala upp konceptet då produkterna tillverkas on-demand.

 

Förbereder för nästa steg

Rent marknadsmässigt förbereder företaget sig nu för att ta nästa steg. Hittills har de framförallt varit aktiva i Skandinavien och Europa, men nu ser de ett växande intresse.

– Vi har sett ett växande intresse från protesanvändare och kliniker även utanför Europa och vi är just nu mitt uppe i förberedelserna inför en global lansering senare i år. Så vi ser fram emot en riktigt spännande och händelserik höst.

Strategin för de kommande 1–2 åren är delvis att erbjuda produkten hos rtopedtekniska kliniker och via hemsidan, samt satsa ännu mer på närvaron i sociala medier.

– Vi kommer också vidareutveckla och expandera vår produktportfölj, där våra befintliga protesaccessoarer för ben egentligen bara är starten. Vi ser många fler produkttyper inom den ortopedtekniska branschen, där vår approach med personlig design, mode och användning av digitala verktyg skulle kunna skapa mycket värde både för branschen i stort, men i synnerhet för den enskilda användaren, avslutar Emelie.

Årets Språngbrädan är ett pris som ges ut av den ideella organisationen Connect för entreprenörer.

Skal till benprotes, designat och additivt tillverkat av Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: