Anatomic Studios siktar globalt

Grundarna Christian Veraeus och Emelie Strömshed. Foto: Olle Enqvist

Grundarna Christian Veraeus och Emelie Strömshed. Foto: Olle Enqvist

Den svenska tillverkaren av personaliserade och 3d-printade skal för benproteser, Anatomic Studios, tar in 4,5 miljoner kronor i investeringar för att förbereda för en lansering utanför Nordens gränser. – Vi är så glada över att kunna ta protes-mode globalt, säger Emelie Strömshed på Anatomic Studios.

Anatomic Studios, som 3dp skrivit om tidigare, designar och tillverkar skal för benproteser utefter kundens önskemål. Efter att företaget upplevt en ökad efterfrågan på produkten ska de nu ta konceptet globalt.

Miljonbelopp i investeringar

Nyligen stängde Anatomic Studios en investeringsrunda på 4,5 miljoner kronor med Wellstreet Ventures Fund och det Helsingborgsbaserade tech-företaget Edument som två största investerare. Kompletterade investeringsrundan gjorde även Queen Invest, ingenjörsvisionären Thomas Koch samt ängelinvesterarna Mette Gross och Pål Svensson.

 

 

Ska ta protes-mode globalt

Skalen till benproteserna är individuellt designade och därefter tillverkade med additiv tillverkning. Antingen är designen från en definierad kollektion eller helt anpassad efter kundens egna idéer.

– Vi är så glada över att kunna ta protes-mode globalt och fortsätta utveckla vår e-handels- och 3d-teknikplattform, vilket kommer skapa en helt ny upplevelse för våra kunder, säger Emelie Strömshed, grundare och Creative Director på Anatomic Studios och fortsätter:

– Vi ser fram emot att höra ännu fler användare berätta hur deras protescovers förändrat sättet de ser på sitt hjälpmedel och hur de interagerar med världen.

Innan slutet på 2020

Med de nya resurserna siktar grundarna på att automatisera arbetsflödet och förbereda sig inför en bredare lansering för att möta den ökande efterfrågan från både användare och kliniker globalt. Målet är en global lansering innan slutet på 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.