Ingenjörsföretag förnyar i maskinparken

Wematter och Etteplan i nytt samarbete som inkluderar 3d-skrivaren Gravity 2021. Foto: Wematter

Wematter och Etteplan i nytt samarbete som inkluderar bland annat 3d-skrivaren Gravity 2021. Foto: Wematter

3d-skrivartillverkaren Wematter i Linköping inleder ett samarbete med ingenjörsföretaget Etteplan. Samarbetet gäller produktutveckling och framtagning av prototyper med Wematters 3d-skrivare Gravity 2021.

I Etteplans maskinpark byts nu en tidigare SLS-skrivare ut mot Wematters SLS 3d-skrivare Gravity 2021, som 3dp har skrivit om tidigare. Etteplan erbjuder i dag additiv tillverkning som en del i sitt erbjudande, bland annat inom utvecklingsprojekt och konstruktionslösningar för sina kunder.

Lätt att lära
Robert Kniola, vd Wematter. Foto: Wematter

Robert Kniola, vd Wematter. Foto: Wematter

Enligt Matts Eriksson, Sverigechef för Engineering Solutions på Etteplan, var anledningen bakom maskinvalet dess användarvänlighet vid drift och hur lätt det är för nya personer att komma igång med maskinen, skriver Wematter i ett pressmeddelande.

– Jag tycker det är väldigt roligt att en så stor och erkänd aktör med sin tydliga AM-satsning väljer oss som leverantör. Särskilt när de har erfarenhet av en så pass etablerad leverantör sedan tidigare. Man känner sig även stolt som Linköpingsbo när en multinationell aktör som Etteplan väljer oss till sitt kontor, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Pulverhanteringen en fördel

Etteplans målsättning är att kunna utveckla kompetenser inom additiv tillverkning och bistå alla kontor och ingenjörer med SLS-utskrifter.

– Med vår tidigare SLS-maskin hade vi minst en månads utbildning för en ny operatör för att köra maskinen på en grundläggande nivå. Gravity möjliggör en ökad användarvänlighet genom optimerade printparametrar som default, säger Joachim Tollstoy, regionchef på Etteplan och tillägger:

– Pulverhanteringen är en annan stor fördel då vi kommer runt utmaningarna att hantera pulver in och ut ur maskinen. Wematter har verkligen tänkt till på vilka funktioner som skapar kundvärden för utvecklingsorganisationer som oss.

Wematters SLS 3d-skrivare Gravity 2021. Foto: Wematter

Wematters SLS 3d-skrivare Gravity 2021. Foto: Wematter

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.