Kundcase visar möjligheter med mjukvara

Daniel Börjesson med Lisa Hillands pall. Foto: Anja Degerholm

Autodesk gästar Elmia Subcontractor för att visa möjligheterna med olika industrilösningar, så som Fusion 360, Autodesk Inventor och övriga lösningar riktade mot design och tillverkning. Inte minst genom att visa intressanta kundcase.

Det amerikanska företaget Autodesk står bakom flera stora program inom 3D-CAD/CAM-modellering, som bland annat används inom additiv tillverkning.

– Vi har en bred portfölj för tillverkningsindustrin och vi vill visa vad man kan göra med produkterna, säger Daniel Börjesson, Product Manager hos distributören Future Group.

Konkreta exempel

Daniel Börjesson säger att det har varit ett stort intresse för företagets produkter och visar några konkreta exempel på hur de kan användas i praktiken. Som en sittpall utformad i trä med annorlunda former, designad av Lisa Hilland med hjälp av programmet Fusion 350. Eller en regel i papp för byggindustrin som synts i Svt:s program “Draknästet”. Och inte minst, veterinären Alexander Then som använder additiv tillverkning i förebyggande syfte inför operationer, något som 3dp.se skrivit om tidigare.

 

Operationsguider som tagits fram av veterinären Alexander Then.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]