Exmet får tyska ägare

Detaljer printade med Exmets patenterade process för additiv tillverkning, ExMet AM². Foto: Arkiv/Pressbild

Svenska AM-företaget Exmet köps upp av den tyska teknikkoncernen Heraeus Amloy. Det uppger Exmet i ett inlägg på Linkedin.

Exmet grundades 2009 och är ett FoU-företag inom materialteknik för additiv tillverkning med amorfa och nanokristallina metallegeringar. Företaget har utvecklat en patenterad process för industriell additiv tillverkning av metall med amorf struktur, ExMet AM², som ger egenskaper som hållfasthet, styrka och elasticitet.

Utökad räckvidd

Tack vare goda magnetiska egenskaper är amorfa metaller särskilt intressanta för fordonsindustrin, där elbilar kan få komponenter med utökad räckvidd utan att snabbt förlora energi.

Exmets produktionsprocess kan även vara intressant för andra branscher där man behöver slitstarka lättviktskomponenter i metall.

Gasa på elektrifieringen

Heraeus Amloy och Exmet har sedan flera år tillbaka haft ett nära samarbete. Som ny ägare vill bolaget “fortsätta att utveckla produkterna i en strävan mot en fossilfri och elektrifierad framtid”.

3dp.se skrev senast om Exmet i februari 2021 i samband med att Volvo Cars investerade 10 miljoner kronor i företaget, du kan läsa artikeln här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: