Första 3D-printade huset i fyra våningar

En illustration av hur lägenhetshuset i Eindhoven kommer att vara utformat. Foto: Pressbild

Nederländska CyBe ska med additiv tillverkning bygga det första huset som är fyra våningar högt. Lägenhetshuset ska stå i staden Eindhoven. 

CyBe använder en byggmetod som kallas Prefabricated Prefinished Volumetric Construction (PPVC) där moduler eller färdig hus printas i en fabrik och sedan transporteras till platsen där det ska sättas upp. Företaget har utvecklat egen hårdvara, mjukvara och eget material för att kunna bygga i flera våningar.

Projektet i Eindhoven är ett samarbete med Lab040 och tillsammans vill de två parterna flytta gränserna för vad som är möjligt när det gäller husbyggande och additiv tillverkning. De flesta hus som byggs med 3D-printing i dag är i ett eller max två plan. Nyligen byggdes till exempel det första 3D-printade tvåvåningshuset i Nordamerika.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.