Slutkonferens för Manuela-projektet

En av de medverkande under dagen är Seyed Hosseini, forsknings- och affärsutvecklare på RISE. Foto: Arkiv

Torsdagen den 9 februari sammanfattas slutsatserna av Manuela-projektet som rör additiv tillverkning i metall. Det görs under en heldag på Chalmers och RISE.

Totalt har 20 europeiska aktörer medverkat i Manuela-projektet som pågått sedan 2018 och koordinerats av Chalmers Tekniska Högskola. Målet med projektet har varit att utveckla en pilotlinje för additiv tillverkning i metall med pulverbäddsteknologierna LB-PBF och EB-PBF, från design och simulering till efterbearbetning och kvalificering.

Målgruppen är tillverkande företag som genom industriella lösningar i hela värdekedjan ska kunna göra både tids- och kostnadsbesparingar. Konferensen är därför ett utmärkt tillfälle för företag som är nyfikna på AM i metall och hur additiv tillverkning kan stärka konkurrenskraften, till exempel genom minskad komponentvikt, att möjliggöra unika konstruktioner och förkorta ledtiderna i produktionen.

Slutsatser och framgångshistorier

Slutkonferensen hålls på Chalmers i Göteborg och på RISE i Mölndal. Under dagen presenteras slutsatser och framgångshistorier från vitt skilda branscher så som rymd och medicin. Det blir även panelsamtal, möjlighet att diskutera olika AM-teknologier och efterbehandlingsprocesser med experter hos projektets deltagare och sist men inte minst, en rundvandring på RISE Application Center for Additive Manufacturing.

Läs mer om eventet och Manuela-projektet här. Där finns det även utförligare information om programmet. Sista anmälningsdag är den 1 februari. Eventet är gratis, men antalet platser är begränsade till 80.

 

Fakta: Manuela-projektet

Följande aktörer har medverkat i projektet: ABB, AMIRES, Beyond Gravity, Biomedical Engineering, Cardiff University, Chalmers Industriteknik, Chalmers University of Technology, CSEM, Enel, EOS , FAU, Federal Institute of Metrology METAS, Hexagon, Höganäs, O.E.B, Osai, Politecnico di Torino, QIOPTIQ, RISE och Siemens Energy.

Projektet har finansierats genom EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.