Nya affärsmodeller tar form i Europa

Nya affärsmodeller för 3D-printning tar form i Europa. Fabberhouse, EOS och Staples är tre företag som nu lanserar egna tillämpningar.

Holländska 3D-printningssajten Made in Europe skriver om nya affärsmodeller för 3D printning som börjat tillämpas i Europa. Stratasys tyska partner Alphacam har etablerat on-line-shopen Fabberhouse, en 3D-printningsföretag som erbjuder kunderna produkter från Stratasysutrustning. Affärsmodellen går ut på att ta betalt i ett fast pris, 0,5 Euro, per kubikcentimeter, vilket är tänkt att utgöra ett alternativ till de som vill beställa 3D-produkter och inte vill ha en printer hemma. En annan kommer från printertillverkaren EOS utvecklar en affärsmodell som bygger på att ta betalt från servicebyrån för den utsträckning printern används. Enligt Adrian Kappler på EOS är det ett sätt att utveckla marknaden, så att servicebyrån slipper ta stor risk genom att binda kapital i en maskininvestering som kanske inte används.

Ytterligare ett företag med en ny affärsmodell är printertillverkaren Mcor Technologies som kommer att lansera printerutskrifter via kedjan för snabbtryck och kontorstjänster, Staples,  som i början av 2013 lanserar ett beställningstjänst via nätet med konceptet”Easy 3D”.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.