Valfria munstycken i två nya Ultimaker-modeller

ultimaker2_extended_plus

Ultimaker släppte i början av januari två nya 3d-skrivarmodeller som bygger på Ultimaker 2-serien. Bland de främsta nyheterna hos Ultimaker 2+ and Ultimaker 2 Extended+ är utbytbara munstycken.

Både Ultimaker 2+ and Ultimaker 2 Extended+ har utrustats med en ny funktion som gör det möjligt att byta munstycke. Genom att byta munstycke ska det vara enklare att arbeta med flera olika material, samt att välja mellan högre detaljrikedom eller högre utskriftshastighet. Nytt är även en kraftfullare materialmatare och förbättrad kylning.

– De nya skrivarmodellerna är resultatet av feedback från kunder och olika samarbeten som vi inlett, säger Jos Burger, Ultimakers vd. Båda modeller har fått betydande uppgraderingar baserat på funktioner som våra kunder uppger sig vilja ha i en 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: