HPs arbetsstation Sprout får mer fokus på 3d

hp_sprout_pro_g2

Den stora teknikmässan CES är igång i Las Vegas och lanseringarna börjar hagla in. HP, som är på gång med två 3d-skrivare, har lanserat en ny version av sin arbetsstation för konstruktörer, 3d-designers samt i utbildningsmijö, Sprout Pro. Utöver dator ingår 3d-scanner, projektor, kamera och ritplatta med tillhörande penna.

Den första versionen av Sprout släpptes 2014, men då utan ritplatta. Nu ingår en sådan på 21,3 tum. Den fungerar också som en andra skärm. Den inbyggda projektorn projicerar bilder ner på plattan. I projektorn sitter även en kamera på 14,6 megapixlar.

Den integrerade 3d-scanningen utgår från den inbyggda kameran. Det går att ta fram både 2d- och 3d-modeller. Objekt som ska 3d-scannas placeras på ritplattan och roteras tills inscanningen är klar. Därefter kan 3d-modellen redigeras för till exempel 3d-utskrift.

Själva datordelen har en Intel-processor på 2,9GHz, en vertikalställd Full HD-skärm och 1 terabyte lagringsutrymme. Operativsystemet är Window 10 64-bit. Det ingår även ett antal 3d-verktyg i sviten WorkTools.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.