Pro-version av svenska 3d-skrivaren ZYYX

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 16 maj 2017

Efter 3d-skrivarmodellen ZYYX+, kommer nu nya modellen ZYYX Pro. Det är en svenskutvecklad 3d-skrivare för professionellt bruk som är speciellt framtagen för att göra det möjligt för användaren att producera detaljer med extra hög hållfasthet, menar företaget.

Några av de nya funktionerna i ZYYX Pro är automatisk injustering av byggplattan, materialövervakning och uppvärmd kammare. Ett nytt inslag är också skrivhuvudet Swift Tool TM, som gör det möjligt för användaren att byta skrivhuvudet på kort tid. Skrivhuvudet Swift Tool TM finns i olika modeller anpassade för olika applikationer och material. Till exempel, så levereras varje enhet ZYYX Pro Carbon, en kolfiberförstärkt nylonplast, med ett annat skrivhuvud.

Utöver ZYYX Pro har även tre nya material lagts till i ZYYX-serien – ZYYX Pro Nylon, ZYYX Pro Carbon och ZYYX Pro Kev.

– Många av våra kunder har uttryckt ett behov av att utöver vanliga formprover även praktiskt kunna prova detaljers funktion i en skarp miljö, säger Mats Moosberg, vd för Magicfirm Europe och skapare av 3d-skrivaren. ZYYX Pro och våra nya konstruktionsmaterial ger ökade möjligheter att snabbt ta fram funktionella prototyper och att dessutom kunna tillverka direkt användbara delar för en produktionslina, som exempelvis jiggar och fixturer.

Listpriset för ZYYX Pro ligger på 42 500 kronor. ZYYX expansionspaket (tilläggssats för användning av fler material) kostar 2900 kronor. Just nu har företaget ett erbjudande på ett paket med 3d-skrivare, expansionspaket och en enhet ZYYX Pro Carbon. Det ligger på 36 000 kronor. Uppskattad leveranstid är åtta veckor.

 

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage