Sony satsar på scanning i telefonen

Sonys nya lur, Xperia XZ1, har inbyggd teknik för enklare 3d-scanning. Och med ett nytt samarbete med franska servicebyrån Sculpteo har Sony förenklat för de användare som vill skriva ut sina inscannade alster, vare sig det är glada bebisar eller lyxiga bakverk.

Scanning och beställning av utskrift görs i nya appen 3D Creator. Här finns fyra olika inscanningslägen, från huvudscanning, till friformsscanning. Vill man beställa utskrift från Sculpteo går det att välja färger och storlek. Betalning görs direkt i appen.

Inscanningar sparas i .obj-format och kan även skickas till andra användare eller sparas ner för redigering i CAD-program som har stöd för .obj.

Frågan är hur välanvänd 3d-scanningsfunktionen blir och hur många beställningar Sculpteo får på utskrifter från Sony-lurar. Om det är ett segment i 3dp-världen som tagit rejält med stryk, så är det konsument/maker-sidan. Det kan både jättar som Stratasys och 3D Systems vittna om.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: