Stratasys vill greppa en ny marknad

Stratasys nya 3d-skrivare V650 Flex. 

Stratasys släpper en ny 3d-skrivare och äntrar därmed en, för dem, ny marknad.

Tidigare har företaget tillverkat maskiner med FDM (Fused deposition modeling) och Polyjet-teknik. Den nya 3d-skrivaren kommer dock att baseras på SLA-tekniken, alltså stereolitografi.

– Medan stereolitografi är en av de ursprungliga 3d-utskriftsteknikerna, som huvudsakligen används för att skapa mönster eller stora konceptmodeller snabbt och korrekt, har kunderna utmanats genom begränsade system som inte kan konfigureras samt en hög materialkostnad per del, säger Sade Omer Krieger, EVP Products, Stratasys. 

Den nya SLA-skrivaren, V650 Flex, ska enligt Stratasys fungera för större upplagor och har en byggyta på 50,8 x 50,8 x 58,4 centimeter.

Under Formnext 2018 delgav Stratasys även informationen om att de släpper en ny 3d-skrivare baserad på en LPM-teknik (Layered powder metallurgy), någon gång under 2019.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: