Snabba smycken i fokus

3D Systems släpper en ny 3d-skrivare för smyckestillverkning, The Figure 4 Jewelry 3D printer. Enligt företaget ska den kunna printa smycken fyra gånger snabbare än konkurrenterna.

Den nya Figure 4 Jewelry 3D printer.

3D Systems lanserar en ny lösning för sitt 3d-skrivarsystem Figure 4. Det gäller en 3d-skrivare för smyckesproduktion, inklusive 3D Systems programvara och material optimerade för att printa smycken.

– Med lanseringen av vår Figure 4-lösning för smycken, fortsätter 3D Systems att möjliggöra nya applikationer för vårt produktionssystem, säger Menno Ellis, vice vd och chef för plast på 3D Systems.

Fyra gånger snabbare

Den nya skrivaren kan enligt företaget printa lager på 16 millimeter i timmen. En fylld plattform med till exempel ringar ska kunna printas fyra gånger snabbare än andra jämförbara maskiner på marknaden, menar dem.

Fördelarna med den nya maskinen är enligt företaget bland annat att kunna skapa modeller som kan användas för gjutning bara några timmar efter utskriften.

Anpassad utskriftsstil

För att anpassa maskinen för utskrift av smycken, har företaget integrerat en speciell ”utskriftsstil” i programvaran 3D Sprint, vilket inkluderar möjligheten att printa både tunna, känsliga geometrier men också tjockare mönster.

Du kan läsa mer om den nya 3d-skrivaren här.

 

3d-printad ring med komplext mönster. Foto 3D Systems

3d-printad ring med komplext mönster. Foto 3D Systems

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam och GE Additive visar upp nytt produktionscenter

Arcam och GE Additive sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företagen avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: