Snabba smycken i fokus

3D Systems släpper en ny 3d-skrivare för smyckestillverkning, The Figure 4 Jewelry 3D printer. Enligt företaget ska den kunna printa smycken fyra gånger snabbare än konkurrenterna.

Den nya Figure 4 Jewelry 3D printer.

3D Systems lanserar en ny lösning för sitt 3d-skrivarsystem Figure 4. Det gäller en 3d-skrivare för smyckesproduktion, inklusive 3D Systems programvara och material optimerade för att printa smycken.

– Med lanseringen av vår Figure 4-lösning för smycken, fortsätter 3D Systems att möjliggöra nya applikationer för vårt produktionssystem, säger Menno Ellis, vice vd och chef för plast på 3D Systems.

Fyra gånger snabbare

Den nya skrivaren kan enligt företaget printa lager på 16 millimeter i timmen. En fylld plattform med till exempel ringar ska kunna printas fyra gånger snabbare än andra jämförbara maskiner på marknaden, menar dem.

Fördelarna med den nya maskinen är enligt företaget bland annat att kunna skapa modeller som kan användas för gjutning bara några timmar efter utskriften.

Anpassad utskriftsstil

För att anpassa maskinen för utskrift av smycken, har företaget integrerat en speciell ”utskriftsstil” i programvaran 3D Sprint, vilket inkluderar möjligheten att printa både tunna, känsliga geometrier men också tjockare mönster.

Du kan läsa mer om den nya 3d-skrivaren här.

 

3d-printad ring med komplext mönster. Foto 3D Systems

3d-printad ring med komplext mönster. Foto 3D Systems

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: