MiniFactory vill tända en industriell gnista

Finska MiniFactory tog med sig en helt ny 3D-skrivarmodell till Formnext, Ignite. Foto: Anja Degerholm

Ett par veckor innan Formnext lanserade finska MiniFactory sin nya modell Ignite. En 3D-skrivare för industriell produktion som printar både större och snabbare än tidigare.

– Vi har sålt vår tidigare modell Ultra i fem år och den vanligaste frågan vi har fått av kunderna är om vi inte kan tillverka en större maskin, berättar Riku Hietarinta, Head of Service Operations, i samband med att Ignite gör mässpremiär i Frankfurt.

Han säger att den största skillnaden är just storleken som innebär en flera gånger större byggvolym, 600 x 400 x 400 millimeter. En annan viktig faktor är produktiviteten och det ska gå att printa fem till sju gånger så snabbt. En rimlig prislapp är MiniFactorys tredje säljargument.

– Hela industrin har mognat och är redo för att tillverka applikationer för slutanvändning. Med Ignite kan man behålla samma kvalitet som med Ultra-modellen, men kapaciteten är betydligt högre.

MiniFactorys maskiner används redan inom branscher som järnväg och flyg, men Riku Hietarinta tror mycket på fordonsindustrin, även för elbilar, och mer avancerade områden som olja och gas. Ignite kan hantera en mängd olika material, bland annat ULTEM9085 och PEEK som tål höga temperaturer.

I Sverige säljs MiniFactory av 3DVerkstan.

Printa större delar med en högre produktivitet och till ett rimligt pris. Det är fördelarna med nya Ignite, säger Riku Hietarinta.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.