Fuse Blast ska förenkla efterbehandlingen

Fuse Blast kompletterar Formlabs Fuse-ekosystem. Foto: Pressbild

Kan en del som printats med SLS efterbehandlas på bara en kvart? Med nya Fuse Blast lovar Formlabs att det faktiskt ska vara möjligt.

Formlabs tar det till och med så långt att de återuppfinner efterbehandlingen för SLS-utskrifter. Fuse Blast är en helautomatisk lösning för rengöring och polering av delar. En lösning som drastiskt ska minska såväl det manuella arbetet som kostnaderna, reducera tiden för efterbehandling med 80 procent och kunna göra jobbet på 15 minuter.

Genom att tumla delarna så rengörs de från överblivet och icke-sintrat pulver. En inline jonisator förhindrar att damm sätter sig på delarna för att säkerställa att de alltid är rena att vidröra. Fuse Blast kan programmeras för vissa material och utföranden, till exempel “Nylon 12GF” som tar bort det hårda ytan eller “Delicate” för en mer försiktig rengöring. Det finns även alternativ för rengöring av handhållna större delar och mer ergonomisk manuell rengöring.

Uppgraderingen Fuse Blast Polishing System kan leverera delar med slät yta utan kanter med en professionell semi-gloss-finish som sedan kan färgas.

Fuse Blast börjar skeppas i början av 2024 och Fuse Blast Polishing System kommer finnas tillgängligt under första halvåret 2024. I Sverige är 3DVerkstan återförsäljare för Formlabs.

Formlabs har även släppt ett antal uppdateringar till programvaran för existerande Fuse Series-skrivare. De omfattar bland annat 30 procent snabbare utskrifter med Nylon 12-pulver på Fuse 1+ 30W-skrivare och bättre upplösning för att kunna printa fina detaljer som tunna väggar, stag och präglad text.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.