Selective Heat Sintering, SHS

En teknik utvecklad av danska Blueprinter. Påminner om SLS-tekniken, men istället för en laser används ett termiskt skrivhuvud. Detta skrivhuvud tillför värme till termoplastiskt pulver i byggkammaren. Tekniken klarar komplex geometri, minsta väggtjocklek är en millimeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: