Selective Heat Sintering, SHS

En teknik utvecklad av danska Blueprinter. Påminner om SLS-tekniken, men istället för en laser används ett termiskt skrivhuvud. Detta skrivhuvud tillför värme till termoplastiskt pulver i byggkammaren. Tekniken klarar komplex geometri, minsta väggtjocklek är en millimeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: