Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Bioprintern BIO X6 från Cellink. Foto: Pressbild

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.

– Vi är väldigt stolta över att vinna en Red Dot Design Award för andra året i rad. Det är resultatet av ett målmedvetet arbete och samarbete inom vårt team på Cellink. Denna kvalitetsstämpel motiverar oss att ytterligare fokusera på design och användarupplevelse på marknaden för laboratorieutrustning, säger Markus Grip, Global Head of Design, Cellink i ett pressmeddelande.

BIO X6 är en 3d-bioskrivare med sex printhuvuden för bland annat forskning inom 3d-cellodling, vävnadsteknik, sjukdomsmodellering och läkemedelsscreening.

Red Dot Design Award har under drygt 60 års tid delat ut priser för god design inom flera olika discipliner. Under 2021 tävlade tusentals bidrag från hela världen. Juryn bedömer inte bara det estetiska uttrycket utan också de valda materialen, hantverksnivå, ytstruktur, ergonomi och testar dess funktionalitet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: