Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Bioprintern BIO X6 från Cellink. Foto: Pressbild

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.

– Vi är väldigt stolta över att vinna en Red Dot Design Award för andra året i rad. Det är resultatet av ett målmedvetet arbete och samarbete inom vårt team på Cellink. Denna kvalitetsstämpel motiverar oss att ytterligare fokusera på design och användarupplevelse på marknaden för laboratorieutrustning, säger Markus Grip, Global Head of Design, Cellink i ett pressmeddelande.

BIO X6 är en 3d-bioskrivare med sex printhuvuden för bland annat forskning inom 3d-cellodling, vävnadsteknik, sjukdomsmodellering och läkemedelsscreening.

Red Dot Design Award har under drygt 60 års tid delat ut priser för god design inom flera olika discipliner. Under 2021 tävlade tusentals bidrag från hela världen. Juryn bedömer inte bara det estetiska uttrycket utan också de valda materialen, hantverksnivå, ytstruktur, ergonomi och testar dess funktionalitet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Staven som ska ge åkaren en extra växel

Mikael Östberg är själv gammal längdskidåkare på elitnivå. För några år sedan kom han på en smart idé som kan ge stakningen en extra växel. Den idén håller nu på att bli verklighet med hjälp av 3d-printing, och förhoppningen är att landslaget framöver ska åka med den innovativa staven.

Publicerat av: