Materialise släpper uppdatering till vårdverktyg

materialise_mimics

Materialise har kommit med en större uppdatering av sin programvara för 3d-visualisering i vården. Den nya versionen av programvaran heter Mimics Innovation Suite inklusive Mimics 18.0 och 3-Matic 10.0.

Mimics är en verktygslåda osm kan användas för att processa och segmentera medicinska bilder i 3D. Data kan komma från källor som CT, MRI, Micro-CT och CBCT, och kan bearbetas i flera olika CAD-verktyg.

Företaget har förbättrat flera funktioner i sin programvara, men även lagt till några funktioner. Materialise minskar med denna uppdatering tiden för segmentering och uppdelning av 3d-modellerna.  Man ska nu även ha fått design och modellering att se mer realistisk ut.

I och med den nya versionen uppdaterar Materialise även Heart Segmentation Tool, ett verktyg som används för att skapa 3d-modeller av hjärtkammare. Man har bland annat annat förenklat processen att dela upp 3d-modellerna i olika lager.

Materialise har också lagt till Fluoroscopy View och X-ray Simulation i uppdateringen. Fluoroscopy View innebär att läkarna kan få en angiografi i samband med en operation. X-ray Simulation innebär att läkare kan kombinera röntgenbilder på en patient med patientens data från CT eller MRI. Kombinationen av röntgenbilderna och patientens data från CT eller MRI innebär att läkaren kan få fram en mer exakt position vid olika tidpunkter och under olika förhållanden för ben och implantat i kroppen. Detta ska i sin tur göra att man inte behöver göra en förhandsoperation för att kunna se hur till exempel ben ska passa optimalt.

Företaget har också lagt till en funktion som gör det möjligt att 3d-printa sina resultat helt i färg, vilket innan denna uppdatering inte var möjligt. För detta ändamål har man skapat ett format som heter Zpr.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: