Nu kommer första versionen av Autodesk Netfabb

autodesk_netfabb_2017

Sedan Autodesk köpte programvaruutvecklaren Netfabb har företaget arbetat med att inlemma Netfabbs lösningar i portföljen. Nu kommer första resultatet i form av Autodesk Netfabb 2017. Det är en omfattande verktygslåda för professionella 3d-skrivaranvändare.

Några av de områden som Autodesk arbetat vidare med i Netfabb är bland annat förbättrad simulering och förbättrade möjligheter för filförberedelse. Även filhanteringen ska ha blivit snabbare genom att man nu kan importera CAD-filer till redigerbart stl-format via en CAD-importmodul.

Den nya simuleringsfunktionen kan simulera hela lager och beräknar fram stress och deformationer i metallkomponenter. För själva utskriftsprocessen finns lösningar för optimal stödstruktur och optimal packning av komponenter i byggkammaren.

Ett svenskt företag som använder Autodesk Netfabb är GT Prototyper i Ystad, en av Sveriges största servicebyråer.

– Sedan vi började använda Autodesk Netfabb ser vi betydande materialbesparingar eftersom vi kan effektivisera produktionen, säger Lasse GIstorp, teknisk chef på GT Prototyper. Det leder i sin tur till bättre vinstmarginal och har gjort det möjligt för oss att använda de anställdas arbetstid mer effektivt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: