Nu kommer första versionen av Autodesk Netfabb

autodesk_netfabb_2017

Sedan Autodesk köpte programvaruutvecklaren Netfabb har företaget arbetat med att inlemma Netfabbs lösningar i portföljen. Nu kommer första resultatet i form av Autodesk Netfabb 2017. Det är en omfattande verktygslåda för professionella 3d-skrivaranvändare.

Några av de områden som Autodesk arbetat vidare med i Netfabb är bland annat förbättrad simulering och förbättrade möjligheter för filförberedelse. Även filhanteringen ska ha blivit snabbare genom att man nu kan importera CAD-filer till redigerbart stl-format via en CAD-importmodul.

Den nya simuleringsfunktionen kan simulera hela lager och beräknar fram stress och deformationer i metallkomponenter. För själva utskriftsprocessen finns lösningar för optimal stödstruktur och optimal packning av komponenter i byggkammaren.

Ett svenskt företag som använder Autodesk Netfabb är GT Prototyper i Ystad, en av Sveriges största servicebyråer.

– Sedan vi började använda Autodesk Netfabb ser vi betydande materialbesparingar eftersom vi kan effektivisera produktionen, säger Lasse GIstorp, teknisk chef på GT Prototyper. Det leder i sin tur till bättre vinstmarginal och har gjort det möjligt för oss att använda de anställdas arbetstid mer effektivt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: