Shapr3D lanserar CAD-app för iPad Pro



Text:Petter Andersson
PUBLICERAD: 19 december 2017

Shapr3D_mobile_CAD_app_iPad_ProDet ungerska CAD modelleringsföretaget Shapr3D har tillsammans med Siemens PLM Software och Tech Soft 3D tagit fram världens första mobila CAD-applikation. Applikationen är speciellt framtagen för iPad Pro. Produktlanseringen är ett resultat av InReach Ventures finansieringsrunda, som säkrades i augusti.

– Tröskeln in i branschen har tidigare varit för hög, då traditionella CAD-verktyg är dyra och svåra att använda. Nu tillgängliggör vi 3d CAD-modellering inom alla kreativa yrken. Allt som behövs är en iPad Pro, en Apple Pencil och lite inspiration, säger István Csanady, grundare och vd på Shapr3D.

Produkten, som släpptes för nedladdning den 11 december 2017, är en integrerad lösning mellan Siemens Parasolid – ett företag som jobbar med geometrisk 3d-modellering, och HOOPS Exchange – ett CAD-verktyg för dataöverföring. Det är därför möjligt att använda applikationen offline, och all modellering och dataöverföring körs lokalt – utan iblandning av molntjänster eller externa verktyg.

– Pekskärmar har tidigare varit dåliga anpassade för precisionsarbete. Det var först i och med Apples lansering av iPad Pro, 2016, som läsplattor öppnades upp för detaljerat 3D CAD-arbete. Vi har lyckats att kombinera Apple-pennans precision med ett tryckbaserat gränssnitt, berättar István Csanady.

Appen släpps i en gratis basversion och i en PRO-version, och finns tillgänglig via iTunes.

Video: Shapr3D 3.0 – Think and Design in 3D

 

 

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.
3DGPT

Senaste nytt

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Offentligt 3D-skrivarskåp ska få fler att upptäcka tekniken

Entreprenören Rasmus Jansson har tagit konceptet print on demand till en ny nivå. I ett pilotprojekt har han placerat ut en FDM-3D-skrivare som vem som helst kan boka och använda.
3Demandic

Nytt samarbetsverktyg för additiv tillverkning

Att utveckla ett 3D-printat objekt är ofta ett samarbete mellan flera olika personer eller för den delen avdelningar eller team. De traditionella plattformarna för kommunikation stöder inte 3D-visning. Därför har en ny mjukvara nu lanserats med just detta i åtanke: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Hon är ny chef för RISE AM-center

Marie-Louise Bergholt är från och med april ny verksamhetsledare för RISE Applikationscenter för additiv tillverkning. Hennes viktigaste arbetsuppgift blir att skala upp industrialiseringen av AM ytterligare.
RISE center