Markforged släpper smart plattform

Plattformen Digital Forge samlar data från världens Markforged-system för att förbättra utskrifter. Foto: Markforged

Plattformen Digital Forge samlar data från världens Markforged-system för att förbättra utskrifter. Foto: Markforged

Markforged lanserar plattformen Digital Forge för industriell additiv tillverkning. Lösningen är molnbaserad och ska enligt företaget koppla samman alla Markforged-system som används runtom i världen.

Ett molnbaserat system som genom maskininlärning bara blir bättre och bättre. Det är vad 3d-skrivartillverkaren Markforged vill uppnå med sin nylanserade plattform Digital Forge.

12 000 system

Den nya plattformen ska koppla samman och samla data från de cirka 12 000 Markforged-systemen som används runtom i världen. Bland dessa inkluderas användare som till exempel Siemens Energy, Porsche och Microsoft. Genom maskininlärning ska systemet, med hjälp av datan, ständigt förbättra upplevelsen för användaren, menar tillverkaren.

Ska minska utskriftsfel

Digital Forge använder vad företaget kallar för “fleet federated learning” vilket samlar data i ett expansivt nätverk som sedan uppdaterar plattformen för att göra den bättre. Användaren kan sedan utnyttja de senaste framstegen genom molnet. Enligt Markforged är tanken att plattformen ska minska antalet utskriftsfel och öka kvaliteten på komponenterna.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: