Markforged släpper smart plattform

Plattformen Digital Forge samlar data från världens Markforged-system för att förbättra utskrifter. Foto: Markforged

Plattformen Digital Forge samlar data från världens Markforged-system för att förbättra utskrifter. Foto: Markforged

Markforged lanserar plattformen Digital Forge för industriell additiv tillverkning. Lösningen är molnbaserad och ska enligt företaget koppla samman alla Markforged-system som används runtom i världen.

Ett molnbaserat system som genom maskininlärning bara blir bättre och bättre. Det är vad 3d-skrivartillverkaren Markforged vill uppnå med sin nylanserade plattform Digital Forge.

12 000 system

Den nya plattformen ska koppla samman och samla data från de cirka 12 000 Markforged-systemen som används runtom i världen. Bland dessa inkluderas användare som till exempel Siemens Energy, Porsche och Microsoft. Genom maskininlärning ska systemet, med hjälp av datan, ständigt förbättra upplevelsen för användaren, menar tillverkaren.

Ska minska utskriftsfel

Digital Forge använder vad företaget kallar för “fleet federated learning” vilket samlar data i ett expansivt nätverk som sedan uppdaterar plattformen för att göra den bättre. Användaren kan sedan utnyttja de senaste framstegen genom molnet. Enligt Markforged är tanken att plattformen ska minska antalet utskriftsfel och öka kvaliteten på komponenterna.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: