Simuleringsverktyg en "game changer"

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 16 november 2022
Patrik Rosén är imponerad av nya Markforged Eiger Simulation. Foto: Anja Degerholm

Produktlanseringarna duggar tätt under årets Formnext-mässa. Till exempel lanserar Markforged Eiger Simulation som redan rönt stor uppmärksamhet i AM-kretsar.

– Jag skulle säga att det är en game changer som springer ifrån andra liknande produkter på marknaden, säger Patrik Rosén på svenska 3DVerkstan som är återförsäljare för Markforged.

Eiger Simulation är ett resultat av Markforged förvärv av Teton Simulation tidigare i år. Den nya funktionen i Eiger gör det möjligt att använda simulering för att definiera till exempel laster och ankarpunkter. På så sätt kan simuleringsverktyget ge förslag på hur utskriften kan optimeras, vilket kan innebära betydande kostnadsbesparingar om man exempelvis använder kolfiberförstärkning.

– Du slipper gissa hur mycket kolfiberförstärkning som behövs, och det ger en smartare produktion och framför allt stora vinster ekonomiskt, säger Patrik Rosén.

Markforged kunder kan fram till april 2023 kostnadsfritt testa Eiger Simulation.

Läs vidare

Gör unika 3D-printade bucklor

När årets första STCC-tävling avgjordes nyligen fick de tre översta på pallen ta emot pokaler som 3D-printats med guld-, silver- och bronsfärgat filament.
STCC

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

Ny chans att gå designkurs

Campus Värnamo får förnyat förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta YH-kursen Design för additiv tillverkning.  
Genre design

Han tar över som ordförande i SVEAT

Branschföreningen SVEAT höll sitt årsmöte i samband med Elmia 3D och valde då en ny styrelse. Niclas Stensson på Campus Värnamo tar över som ordförande efter Mi Åberg, Tetra Pak.
SVEAT Niclas

Senaste nytt

BigRep släpper två högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan två nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

Gör unika 3D-printade bucklor

När årets första STCC-tävling avgjordes nyligen fick de tre översta på pallen ta emot pokaler som 3D-printats med guld-, silver- och bronsfärgat filament.
STCC