Direct metal laser sintering: DMLS

Är en produktionsteknik utvecklad av tyska EOS, särskilt framtagen för metallföremål. En DMLS-maskin använder en optisk laser med hög effekt som sammansmälter metallpulver till solid form i en byggkammare. Ett objekt byggs upp i lager genom att nya metallpulverlager påförs det föregående ytlagret och hettas upp av lsern. Varje lager är vanligtvis runt 20 mikrometer tjockt. DMLS-tekniken ger högupplösta föremål med god ytkvalitet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: