Direct metal laser sintering: DMLS

Är en produktionsteknik utvecklad av tyska EOS, särskilt framtagen för metallföremål. En DMLS-maskin använder en optisk laser med hög effekt som sammansmälter metallpulver till solid form i en byggkammare. Ett objekt byggs upp i lager genom att nya metallpulverlager påförs det föregående ytlagret och hettas upp av lsern. Varje lager är vanligtvis runt 20 mikrometer tjockt. DMLS-tekniken ger högupplösta föremål med god ytkvalitet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: