Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Skyltfönster-massivit-1500

Massivits storformatsskrivare används bland annat till butiksinredning.

Den nya 3d-skrivaren, Massivit 1800 Pro, blir en del av företagets Massivit 1800 portfölj. Bland de nya funktionerna återfinns bland annat en ny programvara, Smart pro software, som ska göra att användaren kan ändra utskriftsinställningar för objektets upplösning och lagertjocklek under tiden det skrivs ut. Den nya 3d-skrivaren kommer även med en inställning för snabbare utskrift som enligt företaget optimerar användandet av material och tid. Detta möjliggör en mer kostnadseffektiv produktion, menar Massivit.

Användaren kommer kunna styra maskinen från en surfplatta. Via denna kommer det även finnas möjlighet att komma i direktkontakt med Massivits support team, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– De helt nya funktionerna Mega quality, Variable resolution och Remote monitoring, erbjuder en mer kostnadseffektiv och pålitlig produktion, säger Amir Veresh, vice vd för Massivits marknads- och affärsutveckling.

3d-skrivaren kommer att visas upp under Fespa Global Print Expo i München den 14-17 maj.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: